Powered by Jasper Roberts - Blog

Kladdkaka och Hallonmousse

Igår grillade vi och jag gjorde även efterrätt. Kunde inte riktigt bestämma mig för om jag ville göra kladdkaka eller hallonmousse, så det blev båda delarna :)
 
Kladdkaka
 
Du behöver:
2 ägg
3 dl socker
150 smält smör
3 msk kakao
1 ½ dl mjöl
 
Vispa ägg och socker pösigt. tillsätt smör, mjöl och kakao. Häll över till en bröad form med löstagbara kanter och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Klart!
 
Hallonmousse
 
Du behöver:
5 dl hallon
1 dl socker
1 ½ gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker. Sila såsen för att få bort alla frön. Rör ned det blötlagda gelatinbladen i den varma såsen. Låt svalna och rör sedan ned i den vispade grädden. Häll upp i formar och ställ i kylen. Låt stå minst 2 timmar innan severing. Klart!
 
Kladdkakor | |
Upp