Powered by Jasper Roberts - Blog

Marmelad på krusbär och röda vinbär

 
Jag har kokat både hjortronsylt och marmelad på krusbär och röda vinbär med en knutta äkta vaniljpulver. Jag börjar undra om bordet på marknaden kommer räcka till allt som ska säljas! I alla fall, att koka marmelad sköter sig ju mest själv. Bara man kommer ihåg att skumma av den väl medan den kokar.
 
Du behöver:
 
½ liter krusbär
½ liter röda vinbär
1 knivsudd (ca 1 krm) äkta vaniljpulver
4 dl socker
 
Rensa bären och snoppa av dem (ta bort den lilla knoppen som sitter på bären), häll sedan allt i en kastull. Låt småkoka och skumma av noggrant under tiden. Låt det koka i ca 15-20 min. Häll sedan upp på rena burkar som du haft liggandes i hetvatten. Annars kan burkarna spricka av den heta marmeladen. Vänd burkarna upp och ner efter att du skruvat på locket. Låt stå så tills det kallnat. Klart!
 
Maria saftar, syltar och kokar ihop | krusbärsmarmelad | |
Upp