Powered by Jasper Roberts - Blog

Fräsch Inlagd Gurka

 
Det här är något som verkligen passar superbra på julbordet. Bland allt kött och alla mastigheter bryter det här av riktigt bra och smakar fräscht och gott! En av favoriterna när det kommer till tillbehören :) Den här inlagda gurkan går dessutom utmärkt att göra en vecka i förväg om det skulle vara så. Den blir bara godare om den får ligga i lagen några dagar. 
 
Tips! -Börjar det tryta på gurkan? Bara skiva upp mer gurka och fyll på i burken! :)
 
Du behöver:
 
1 gurka
4 dl vatten
2 dl socker
2 ½ msk ättika
 
Skiva upp gurkan i tunna skivor, jag brukar använda en osthyvel, då blir de perfekta! Mät upp vatten i en skål och tillsätt socker och ättika lite i taget, rör om så sockret löser upp sig, smaka av. Det här receptet är mängderna lite av en smaksak. Men så här gillar jag den. När du fått lagen som du vill ha den lägger du gurkan i en fin glasburk med tätslutande lock och häller sedan över lagen. Ställ i kylen och låt dra minst över natten. Klart!
 
Marias Jul | inlagd gurka | |
#1 - - Lovisa:

jag älskar sådan gurka, min morfar gör sådant jämt =)

#2 - - Johanna:

Godaste gurkan, men tycker det blir godast med persilja i ;)

Svar: Det lät spännande! Ska testas näata gång, tack för ripset!
Marias bakglädje

Upp