Powered by Jasper Roberts - Blog

Perfekta Nyårsdesserten - Pannacotta

 
Snart är det Nyår, och det allra flesta bjuder på god mat kvällen till ära. Det här är en riktigt simpel dessert som smakar gudomligt! Pannacottan kan du dessutom göra redan nu, var bara noga med att täcka den med plastfolie när den ska stå i kylen. Grädde tar lätt åt sig kylskåpssmak. I morgon kommer även ett recept på chokladsufflé, som går ssnabbt att göra och även det är en utmärkt nyårsdessert! Det här receptet räcker till 4 personer. 
 
Du behöver:
 
Pannacotta
 
5 dl grädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll sedan grädde i en kastrull tillsammans med vaniljstången som du delat och skrapar ur fröna ur. Alltså frön och stång i grädden. Koka upp grädden och låt sjuda i någon minut.
Ta av från värmen och krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör sedan ner i grädden. Låt svalna en stund och häll sedan upp i glas. Ställ i kylen och låt stelna i ca 2-3 timmar.
 
Jordgubbssås
 
2 dl jordgubbar
1 msk socker
1 msk vatten
1 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Lägg jordgubbar, vatten och socker i en kastrull och koka tills bären kokat sönder. Sila bären i en finhålig sil så du får en slät puré. Tillsätt gelatinbladet och rör tills det lösts upp. Häll på den stelnade pannacottan och ställ i kylen i ca 30-60 min. Klart!
 
Desserter, Marias Jul | Vaniljpannacotta | |
#1 - - Liuza:

åhh va gott!

Upp