Kycklingfilé med potatissallad och parmesankräm
Det blev en riktigt god middag igår, om än lite sent! Somrigt och härligt. Inte allt för tidskrävande heller :)
Du behöver:
Potatissallad
10 potatisar
1 rödlök
1 näve sockerärtor
ca 3-4 bitar soltorkade tomater
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk dujonsenap
2 tsk paprikapulver
salt & peppar
Skala/skrubba potatisen och skär den i tärningar och koka dem. Hacka under tiden upp rödlök, sockerärtor och soltorkade tomater. Lägg i en skål. Blanda ihop vinegretten i en skål. När potatisen är färdgkokt häller du av vattnet och låter dom svalna lite. Häll sedan i skålen med tomaterna, rödlöken och sockerärtorna. Häll över vinegretten och rör om försiktigt så inte potatisen mosas. Klart!
Kycklingen
4 kycklingefiléer
fetaost
grillkrydda
salt & peppar
Skär en skåra i kycklingen där du kan stoppa in fetaosten. Krydda med grillkrydda och salt och peppar. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min beroende på hur stora filéerna är. Klart!
Parmesankräm
2 dl creme fraiche
1 dl riven parmesanost
salt
Riv parmesanosten i en skål och tillsätt creme fraiche och salt. Rör om och ställ i kylen en stund. Klart!
Men helvete va gott det där verkade, mums