Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklingfilé med potatissallad och parmesankräm

Det blev en riktigt god middag igår, om än lite sent! Somrigt och härligt. Inte allt för tidskrävande heller :)
 
Du behöver:
 
Potatissallad
 
10 potatisar
1 rödlök
1 näve sockerärtor
ca 3-4 bitar soltorkade tomater
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk dujonsenap
2 tsk paprikapulver
salt & peppar
 
Skala/skrubba potatisen och skär den i tärningar och koka dem. Hacka under tiden upp rödlök, sockerärtor och soltorkade tomater. Lägg i en skål. Blanda ihop vinegretten i en skål. När potatisen är färdgkokt häller du av vattnet och låter dom svalna lite. Häll sedan i skålen med tomaterna, rödlöken och sockerärtorna. Häll över vinegretten och rör om försiktigt så inte potatisen mosas. Klart!
 
Kycklingen
 
4 kycklingefiléer
fetaost
grillkrydda
salt & peppar
 
Skär en skåra i kycklingen där du kan stoppa in fetaosten. Krydda med grillkrydda och salt och peppar. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min beroende på hur stora filéerna är. Klart!
 
Parmesankräm
 
2 dl creme fraiche
1 dl riven parmesanost
salt 
 
Riv parmesanosten i en skål och tillsätt creme fraiche och salt. Rör om och ställ i kylen en stund. Klart!
 
Maria lagar mat | |
#1 - - moa:

Men helvete va gott det där verkade, mums

Svar: det var löjligt gott faktiskt! :)
Marias bakglädje

#2 - - Elena:

Smarrigt!

Upp