Powered by Jasper Roberts - Blog

Zucchinipaj med tomat och fetaost

En pajslår väl aldrig fel? Man kan ta med den på piknick lika väl som ha den på ett buffébord. Den här får ni bara inte missa i så fall! :) Ett bra alternativ om man vill göra något vegetariskt.
 
Du behöver:
 
pajskal
 
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsksalt
 
Knåda ihop degen tills den är smidig. Tryck ut den i en pajform och ställ i kylen i 30 min. Förgrädda sedan i 10 min175 grader.
 
Fyllning
 
1 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 tomat
1 förpackning fetaost
2 ägg
3 dl grädde
1 nypa salt och peppar
 
Skiva zucchinin i tunna skivor. Pressa vitlöken och fräs i olivolja. Tillsätt zucchinin och stek tills den börjar mjukna lite. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll zucchinin i pajformen, lägg skivad tomat uppepå och häll över äggstanningen. Smula över fetaost och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40-45 min. Klart!
 
Maria lagar mat | Zucchinipaj | |
Upp