Macarons med jordgubbscurd

Jag gjorde jordgubbscurd på jordgubbarna jag köpte igår. Detta fyllde jag macarons med, som jag pysslat med nu på förmiddagen. Curden  var dock lite lös och ville rinna utanför. Men gott blev det! Jag gjorde undefär lika som med rabarbercurden, fast tillsatte maizena, som jag sett att Mammas tårtor gjort.
 
Jordgubbscurd
 
Du behöver:
 
ca 400 g färska jordgubbar
2 dl socker
3 msk maizena
100 g smör
2 äggulor
1 helt ägg
 
Ställ en bunke över en kastrull med vatten. skiva upp jordgubbarna och lägg i bunken och tillsätt socker. När sockret lösts upp mixar du jordgubbarna till en slät röra. Ställ tillbaka bunken över vattenbadet och tillsätt ägg, smör och maizena. Rör om då och då. När det börjar tjockna är det färdigt. Häll upp på burk och låt svalna. Klart!
 

Kommentarer
Postat av: sabina mammastårtor

tack för länken vännen! ser galet gott ut.. Den måste vara skitgod i macarons.. Man kan ju lägga till lite mer maizena om man vill ha det i macarons. Jag fyllde min tårta idag med curden och de gick bra.. den ska ätas på lördag. längtar!!

Svar: så lite så :) synd bara att jag är tokförkyld så jag känner knappt någon smak :/ haha!
Marias bakglädje

2012-06-28 @ 23:00:12
URL: http://www.mammastartor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0