Rabarber- och hallonpaj med vaniljsås

Igår kväll var jag sugen på något gott. Kikade i skafferiet och bestämde mig för att experimentera mig fram till en paj. Det blev jättegott! Gjorde även en variant på råkräm/vaniljsås. Jättegott! Det här receptet är till 2 portionsformar, om du gör det gånger 3-4 så borde det passa till en vanlig pajform.
Du behöver:
Pajdeg
2 dl mjöl
½ dl havregryn
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 msk vatten
mät upp mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt det rumstempererade smöret och knåda in i mjölet, tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg. Tryck ut i formarna och förgrädda i ca 7-8 min 200 grader.
Fyllning
2 dl hallon
1 dl rabarber
2 msk socker
Koka ihop rabarber, hallon och socker. När det mesta av vätskan kokat bort är det klart att hälla över till formarna. Ställ in pajerna i ugnen och grädda på 200 grader i ca 15-20 min eller tills dom blivit gyllende.
Vaniljsås
2 äggulor
2 msk socker
2 ½ tsk vaniljsocker
1 dl grädde
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Vispa upp grädden i en separat skål och tillsätt sedan äggblandningen. Klart!

Kommentarer
Postat av: Anna

Haha vi var hos vänner på middag igår, fick för oss att vi skulle göra paj på kvällen och komponerar ihåg nåt eget . . . gissa vad ;) Nämligen hallon/rabarber paj. Men vi gjorde lite mer smulpaj av det . . . men roligt när man sen ser att andra haft samma idé

2012-06-11 @ 09:21:20
URL: http://annasheavenlysweets.wordpress.com/
Postat av: Sabina mammas tårtor

Ser gott ut

2012-06-11 @ 13:08:24
URL: http://mammastartor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0