Tårtbotten lika delar - så här gör du!

Det här är helt klart det enklaste receptet på tårtbotten som jag kommit över. Det går snabbt och blir fina höga bottnar. Jag gjorde en idag och tänkte visa hur jag gör. Jag använde en form som är ca 22 cm i diameter.
 
Du behöver:
6 ägg
mjöl
potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver
3 lika stora glas
 
1. Knäck upp äggen i ett av glasen. Sedan mäter du upp mjöl/potatismjöl i ett glas, häften mjöl och hälften potatismjöl. Sist tillsätter du bakpulvret. Gör samma med sockret i det tredje glaset. Det skall nå lika högt av allt i alla glasen. Se bilden nedan.
 
 
2. Vispa ägg och socker tills det är luftigt och vitt. Vispa i ca 4 minuter, och inget slarv! Det här momentet är viktigt, slarvar du med att vispa så får du en kompakt och tråkig botten. Det är nu du ska få in så mycket luft som möjligt! När du vispat ägg och socker siktar du ner mjölet lite i taget.
 
3. Häll över till en smord form med löstagbara kanter där du lagt bakplåtspapper som du klippt i två delar på längden runt kanterna så smeten inte jäser över. Se bilden nedan.
 
 
4. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-60 min. (ollika från ugn till ugn) Var noga med att inte öppna luckan de första 20 min, då kan kakan sjunka ihop. Ta ut ur ugnen och ta lös kanterna och bakplåtspappret innan den hinner svalna, annars går kakan lätt sönder. Låt sedan svalna. Klart!
 
Trackback
RSS 2.0