Är så tråkigt med folk som ska vara negativa och hacka på en, särskilt när man inte står för det utan är anonym. Jag har ätit det Maria bakar, och hon är fantastisk duktig. Och eftersom det faktiskt går bra för henne, så är jag inte den enda som tycker det. Så uppenbarligen använder hon rätt mjöl till rätt ändamål...
Ja man tycker ju att Kungsörnen borde veta ;) Jag har aldrig tänkt på att prova baka med det där extra fina mjölet . . . kör på helt vanligt vetemjöl, bröd, som muffins och det har funkat kanon tycker jag =) Men nu ska jag ta tag i det där och testa att göra samma bröd men den ena limpan med vanligt mjöl och den andra med special så ser man ju om det märks någon skillnad . . . tror minsann jag ska testa att göra cupcakes oxå och se skillnaden mellan det vanliga och det extra fina . . .Vilken bra idé du gav mig =)
Själv använder jag bara siktat dinkel eftersom jag är lite överkänslig mot vete, dinkel funkar helt enkelt bäst för min mage och mina eksem så då håller jag mig till det.
Men pappa (som för övrigt också har varit bagare en gång i tiden) använder mycket vetemjöl spceial till det han bakar, o i motsats till din rätt otrevliga kommentator där uppe så använder han det aldrig till småkakor o sånt. Antar att man väljer det man trivs bäst med som bagare, inget konstigt med det!
Keep up the good work! Det är otroligt inspirerande att läsa din blogg (även om jag är för lat för att testa nåt just nu:p)
Ej någon kommentar, men rent allmänt bör man lämna relevanta synpunkter om man upplever något som är fel.
Min fundering till dig Maria, blir det någon volymskillnad om receptet är skrivet vetemjöl och jag byter till special?
Hälsn
Berndt
Tack för tipsen om mjölsorterna!
Håller med tidigare "skribent" att måste man klaga
går det faktiskt bra att "skriva under" med namn!!
Första gången här för mig nu. :)
Din "sida" är sparad!
Kram Susanne :)
Åkej det märks att du inte kan så mycket om att baka för vetemjöl special går utmärkt att använda i tex paj, kakor och muffins. Min far har varit bagare i 25 år och han använder vetemjöl special i många saker, inte bara bröd. Ska du ha en bakblogg och ge "tips" uppmuntrar jag dig till att läsa på innan du skriver saker.