Powered by Jasper Roberts - Blog

Kinagryta och friterad kyckling/räkor

Kinagryta
Du behöver:
300 g fläskkött (fläskfilé eller liknande)
2 msk mjöl
margarin att steka i
2 gula lökar
2 morötter
2 paprikor
½ burk groddar
4 ananasringar
1 ½ dl ananasspad
3 msk socker
3 msk tomatpuré
3 msk soja
3 msk vinäger
Strimla köttet, vänd i mjölet. bryn köttet i stekpanna. Häll över till en gryta. Hacka grönsakerna och tillsätt i grytan. Häll ananasspad, tomatpuré, socker, soja och vinäger i stekpannan och låt koka ihop. Häll över till grytan med köttet och grönsakerna. Låt puttra tills grönsakerna är klara. Servera med ris eller nudlar. Klart!

Marinad till kyckling/räkor
Du behöver:
2 msk soja
1 tsk flytande honung
1 riven/pressad vitlöksklyfta
2 cm riven ingefära
cayennepeppar

Blanda ihop alla ingredienser och häll över kycklingen som du skurit upp i mindre bitar och lagt i en skål/påse. Låt dra ca 1 timme. Fritera sedan kycklingen/räkorna efter att du doppat dem i frityrsmet. Klart!
Maria lagar mat | |
Upp