Powered by Jasper Roberts - Blog

Pecancheesecake med kolatäcke

Du behöver:

Botten
12 digestivekex
75 g smält smör
Smula kexen i en bunke. Smält smöret och häll över kexsmulorna. Blanda ihop noggrant och tryck sedan ut det i en form med löstagbara kanter. Ställ i kylen så botten stelnar till.

Fyllning
800 g philadelphiaost
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk mjöl
½ tsk salt
4 ägg
Rör ihop philadelphiaost, socker och vanlijsocker väl. Blanda i mjöl och salt. Rör sedan ner 1 ägg i taget så det blandas ordentligt. Häll över till formen och bred ut så det får en jämn yta. Grädda i ugnen i ca 40-50 minuter på 175 grader. Låt den kallna i kylen.
Topping

Pecannötter
2 dl grädde
2 dl socker
2dl ljus sirap
1-2 tsk vaniljsocker

Koka ihop grädde, socker, sirap och vaniljsocker tills det börjar tjockna till en seg sås. Grovhacka nötterna och strö över kakan. Häll på såsen och ställ i kylen och låt det kallna. Serveras kall eller rumstempererad. Klart!
Cheesecake | |
#1 - - Jenny:

oh men herre gud! Jag som är total förälskad i pecannötter borde verkligen göra den!:D

#2 - - Anonym:

oj vad detta verkar gott! jag måste bara prova baka detta nån dag!

Upp