Jag har börjat så smått med att förbereda inför kommande julmarknad. Den här marmeladen har jag gjort tidigare jular med, och den passar utmärkt så väl på rostat bröd som till glass! :) Gillar du choklad är det här något för dig, lovar! :) Jag gjorde en ganska stor laddning som blev 5 lite mindre burkar. Det går utmärkt att halvera receptet.
Du behöver:
750 g hallon
3 dl syltsocker
200-250 g mörk choklad
Koka hallonen med sockret i en kastrull tills hallonen börjat koka sönder och sockret lösts upp (ca 10-15 min). Skumma av om det behövs och ta sedan av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen som du brytit i bitar och rör om tills den smält samman med marmelanden. Häll upp på burk. Klart!
#2 -
-
Chocochums:
Hej!
Kika gärna in på min blogg där jag skriver om pyssel, matlagning, bakning, inredning, inspiration, tips och allt som pluppar upp i huvudet! :)
#4 -
-
syster Elin:
Mmm, låter gott! Receptet borde funka med många olika bär, tänker på jordgubb och choklad, eller körsbär och choklad... Men kanske får börja med att testa ditt med hallon och choklad!
Svar:
Marias bakglädje
#5 -
-
Caroline:
Vilken underbart mysig , fin och inspirerande blogg. Kommer definitivt återkomma
Svar:
Marias bakglädje
#8 -
-
Althea - Bloggtävling! Vinn 200kr hos Scifishop.se :
Om jag förstått rätt så gör du det du säljer på marknader hemma i ditt eget kök. Hur funkar det ihop med regler ifrån Livsmedelsverket o så..?
Svar:
Marias bakglädje
#9 -
-
Althea - Bloggtävling! Vinn 200kr hos Scifishop.se :
Jaha, okej på så vis. Tack så mycket för svaret =)(inte för att jag skulle sätta dit dig eller så alltså. Men har funderat på det själv så var ju nyfiken)
åh, vad gott det lät :}