Powered by Jasper Roberts - Blog

Tjuvstarta med Saffranskorpor!



Jag började morgonen tidigt och innan Colin vaknat med att baka saffranskorpor. Jag har aldrig gjort dem tidigare och upptäckte snabbt att jag verkligen missat något här! Dom är helt gudomligt goda! Och doften av saffran sprider sig i hemmet och det känns som om julen knackar på dörrn snart :) Så himla mysigt! Jag är verkligen helt förälskad i julen och dessutom fyller jag år på självaste Julafton! :) Jag har testat Leila´s recept som hon använder i "Leilas Jul".
 
Du behöver:
 
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 2/3 tsk bakpulver
1 ½ dl socker
5 dl mjöl
1 ½ - 2 dl hel mandel
rörsocker (kan uteslutas)
 
Smält smöret och tillsätt saffran. Häll över till en bunke och rör ner äggen. Tillsätt de torra ingredienserna och mandeln och jobba ihop till en smidig, aningen kladdig deg. Häll ut på mjölat underlag och dela upp i tre delar. Rulla dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper och  platta till dem lite. Strö över rörsocker för en fin yta (kan uteslutas). Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 25 min
 
Ta ut och sänk värmen till 125 grader. Skär upp längderna till ca 1 cm tjocka bitar. Lägg tillbaka på plåten och ställ in i ugnen i 10 min, stäng sedan av värmen och låt skorporna ligga och torka i ugnen tills den kallnat. Klart!
 
Marias Jul, småkakor/skorpor | saffranskorpor | |
#1 - - Sanna Svedin:

Superfin blogg du har! Är allt bra med dig? :) Kolla gärna in på min blogg där det pågår en veckans blogg tävling!

#2 - - Astrid:

Som biscotti? Kan tänka mig att de är supergoda att doppa i latten!!

Svar: jag har faktiskt aldrig gjort biscotti men jo, de är väl som det. Skorpor helt enkelt :) doppa i latten eller varm choklad är nog en hit :)
Marias bakglädje

#3 - - tanja paronen:

om man inte tål mandel, har du nåt bra förslag vad man kan byta ut det med? alltså vad man kan ta istället... kanske skippa helt? lägga till chokladbitar?

Svar: de går utmärkt att skippa helt eller byta ut mot andra nötter. Chokladbitar skulle säkert vara gott!
Marias bakglädje

#4 - - Kajsa:

Vad gott, min syster gjorde dessa förra året och de är verkligen goda! Perfekt att sitta och knapra på när man inte vill ha så mycket..

Svar: ja dom är väldigt goda. Perfekt morconfika till en kopp te :)
Marias bakglädje

#5 - - Amy's piece of cake:

Har också detta receptet inne hos mig, de är för goda helt enkelt. Sedan att Leila la till en twist säsongen efter var bara för härligt! :)

Upp