Powered by Jasper Roberts - Blog

Clafourtis med körsbär

Jag plockade körsbär hos min svärfar härom dagen och ville givetvis göra något gott av dem. Min syster föreslog denna kakan och den var verkligen supergod! Riktigt luftig och härlig konsistens också. Man kan givetvis använda vilka bär man vill och variera kakan efter tycke och smak. :)
 
Du behöver:
 
6 äggvitor
2 ½ dl florsocker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
ca 30 körsbär
 
Börja med att vispa florsocker och äggvitor luftigt. Blanda i mjöl, mandelmjöl och bakpulver och blanda väl. Smält smöret och tillsätt till smeten. Häll upp i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 25 min. Sereras gärna ljummen med vaniljglass. Klart!
 





Mjuka kakor | clafourtis | |
Upp