Powered by Jasper Roberts - Blog

Luftiga Petit Chouxer

 
Det här är nog bland det enklaste och snabbaste bakverken man kan göra. Och gott nåt så in i bomben! :) Man kan fylla dem med vad man vill. Grädde och bär (som vi gjorde då jag gick Hotell- och restaurangskolan), vaniljkräm, grädde och bär/frukt, chokladmousse osv. Det är så klart efter tycke och smak. Jag fyllde mina med vaniljkräm, grädde och toppade med hallon och lite ringlad choklad uppepå :)
 
Du behöver:
 
100 g smör
3 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
 
Smält smöret i en kastrull och häll sedan i vattnet och låt koka upp. ta av från värmen och häll ner mjölet och rlr om till en jämn smet. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om väl. Sprita sedan ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-40 min (beroende på hur stora du gör dem). Låt svalna, skär/klipp av en bit av toppen, fyll dem och lägg på locket. Klart! 
 
matbröd & fikabröd | |
#1 - - Jess:

Ser riktigt goda ut! :)

Svar: man tackar! :)
Marias bakglädje

#2 - - Eija:

Petit Chouxer är så underbart gott! Vilken fin blogg :)

#3 - - AW - Fotograf:

Visst är hon? En riktig liten guldklimp :)

#4 - - Emma Nilsson:

Vad duktig du är!

Svar: tack så himla mycket! :)
Marias bakglädje

#5 - - Sophie (vardag, foto, musik, mode, sött & gott):

Ser supergott ut!
Vilken jättefin blogg du har! Intresserad av bloglovin' byte? :)

#6 - - November:

Åh så gott det ser ut!

#7 - - DIANA ÖSTERBERG:

Men gud så gott!

#8 - - LINA | FOTOGRAFI OCH KREATIVITET:

Ser gott ut!

Svar: tusen tack! :)
Marias bakglädje

#9 - - Ellen:

Ser väldigt gott ut :-D

#10 - - elinelin:

ååh så söta de blev :)

#11 - - Lisa - Kreativ bakning ♥:

Åh vad goda dom ser ut!

#12 - - Cecilia Hessel:

Mmm så mumsigt!

#13 - - Cicci:

Jag har aldrig testat att göra Petit Chouxer. Men det ser riktigt gott ut

Upp