Hallonsorbet med Vanilj - Raspberry Sorbet with Vanilla
Alltså.. *pratar med munnen full* Allvarligt. Jag skojar inte, över driver inte ens, när jag säger att denna Sorbeten är den absolut godaste jag någonsin stoppat i min mun! Herregud och jävlar. Ibland lyckas jag verkligen med stordåd ;)
Receptet är lätt som en plätt och även den som har tummen mitt i handen klarar av att göra denna! Det lovar jag ;) Den här sorbeten skulle passa perfekt att avsluta en riktig brakmiddag med. Det är gott med något lätt och svalkande när man stoppat i sig så det nästan kommer mat ur öronen :) Eller, till en varm sommardag ute i solen, perfekt! :)
Du behöver:
ca 5 dl hallon
½ tsk vaniljpulver
1 ½ dl vatten
1 ½ dl socker
1 äggvita (kan uteslutas)
1 msk citronsaft
Börja med att koka sockerlagen. Alltså socker och vatten i en kastrull, koka några minuter och låt sedan svalna. Vispa äggvitan i en bunke tills den är fast och du kan vända bunken upp-och-ner. Mixa dina hallon till en slät puré.
När sockerlagen svalnat rör du ner den i din hallonpuré. Tillsätt sedan äggvitan, citronsaft och vaniljpulvret. Har du en glassmaskin kan du köra den i maskinen i ca 30 min tills den fått rätt konsistens. Annars kan du ställa den i frysen i en form, rör om med en gaffel lite då och då. Klart!
Vad gott det är med hallonsorbet, det är gott att ha vanlig vaniljglass till hallonsobet!!