Hallonsorbet med Vanilj - Raspberry Sorbet with Vanilla

 
Alltså.. *pratar med munnen full* Allvarligt. Jag skojar inte, över driver inte ens, när jag säger att denna Sorbeten är den absolut godaste jag någonsin stoppat i min mun!  Herregud och jävlar. Ibland lyckas jag verkligen med stordåd ;)
 
Receptet är lätt som en plätt och även den som har tummen mitt i handen klarar av att göra denna! Det lovar jag ;) Den här sorbeten skulle passa perfekt att avsluta en riktig brakmiddag med. Det är gott med något lätt och svalkande när man stoppat i sig så det nästan kommer mat ur öronen :) Eller, till en varm sommardag ute i solen, perfekt! :)
 
Du behöver:
 
ca 5 dl hallon
½ tsk vaniljpulver
1 ½ dl vatten
1 ½ dl socker
1 äggvita (kan uteslutas)
1 msk citronsaft 
 
Börja med att koka sockerlagen. Alltså socker och vatten i en kastrull, koka några minuter och låt sedan svalna. Vispa äggvitan i en bunke tills den är fast och du kan vända bunken upp-och-ner. Mixa dina hallon till en slät puré.
 
När sockerlagen svalnat rör du ner den i din hallonpuré. Tillsätt sedan äggvitan, citronsaft och vaniljpulvret. Har du en glassmaskin kan du köra den i maskinen i ca 30 min tills den fått rätt konsistens. Annars kan du ställa den i frysen i en form, rör om med en gaffel lite då och då. Klart!
 

Kommentarer
Postat av: Bland bakverk och kastruller

Vad gott det är med hallonsorbet, det är gott att ha vanlig vaniljglass till hallonsobet!!

Svar: ja de är vansinnigt gott!
Marias bakglädje

2013-04-09 @ 14:49:37
URL: http://www.peachloveinfood.blogspot.com
Postat av: Sandras Matkrypin

Låter supergott och fräscht!

Svar: tack! Den var sååå god! :)
Marias bakglädje

2013-04-10 @ 09:04:13
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se
Postat av: Marie

Wooow! Detta låter helt underbart...ska jag definitivt prova. Jag hittade dig idag och kan kanppt sluta läsa! Du har en superfin blogg! Ha det så gott! Mvh Marie

Svar: Åh vad glad jag blir! Tack snälla! :)
Marias bakglädje

2014-02-14 @ 21:49:14
URL: http://www.systrarnam.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0