Powered by Jasper Roberts - Blog

Ljummen gurksallad med Sparris och Lime

 
 
Kors i taket, tänker ni säkert nu -"Hon lägger ju upp MAT?" Japp. Helt rätt! Nog för att jag älskar att baka, men mat är också något som jag älskar, både att laga och äta :) Grillsäsongen närmar sig, framför allt i södra Sverige. Här är det dock en hel del snö kvar men för er som börjat grilla - Här kommer något som passar utmärkt till både grillat kött och fisk så som lax :) 
 
Enkelt som attans är detta också, går på ett kick att göra! Jag tror inte det finns någon som inte uppskattar god mat som dessutom är snabblagad :)
 
LJUMMEN GURKSALLAD 4-6 portioner
 
Du behöver:
 
1 gurka
ca 6-8 färska, gröna sprarrisar
½ lime
½ vitlöksklyfta
4 msk creme fraiche
1 tsk dijonsenap
flingsalt och peppar efter smak
 
Börja med att bryta av sparrisen för att få bort den "träiga" delen. Bara böj sparrisen så går den av på rätt ställe. Hacka upp i lagom stora bitar och stek den och den pressade vitlöken i en het panna med lite smör.
 
Skala gurkan. Använd en osthyvel till att göra tunna skivor på längden av gurkan, precis som när du hyvlar en ost. Rör ihop creme fraiche, saften från limen, senap, flingsalt och peppar. Smaka av. 
 
Släng ner gurkan i stekpannan tillsammans med sparrisen och vänd runt, den ska bara bli ljummen. Salta med lite flingsalt. Rör sedan ner creme fraiche-blandningen till gurkan. Häll upp på ett serveringsfat eller i en snygg skål. Klart!
 
 
Maria lagar mat | ljummen gurksallad | |
#1 - - Fanny Walhed:

Åh, ser gott ut! :)

Svar: Mycket gott var det! :)
Marias bakglädje

#2 - - Therese:

Det här ska jag leta mig tillbaka till när det är dags att tillaga vår sparris. Har köpt fem plantor men har ingen koll alls på hur man äter den. Detta lät så gott med vitlöken!

Upp