Vaniljcheesecake med Hallon och Passionsfrukt
Cheesecake kan verkligen aldrig bli fel. Man kan variera till oändlighet och den är så len och god i konsistensen. Denna gjorde jag hos svärmor nu i helgen, den blev mycket uppskattad, kan jag säga!
Så, välkomna våren med denna Cheesecake, precis som jag gjorde :)
Du behöver:
Botten
100 g smör
250 g digestivekex
Smula kexen i en bunke och smält smöret. Häll det smälta smöret över kexen och rör om noga. Trycksedan ut i en springform (form med löstagbara kanter) och ställ i kylen.
Fyllning:
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
2 ägg
1 dl socker
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljpulver)
250 g hallon
4 passionsfruktet
4 tsk socker
Vispa philadelphiaosten mjuk och tillsätt creme fraiche. Vispa upp ägg, frön från vaniljstång och socker och häll i lite i taget och blanda väl. Häll sedan i formen och bred ut. Koka hallonen med 4 msk socker. Sila bort kärnorna. Häll över cheesecaken och gör fina mönster. Slå formen i bänken för att få bort eventuella luftbubblor. Grädda sedan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-50 min. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten då du tar ut den. Den stelnar till då den kallnat. Låt den sedan svalna i kylen. Garnera efter tycke och smak eller ät som den är. Klart!
Vilken fin blogg du har! Supertrevliga recept och fina bakverk. Keep up the good work!