Powered by Jasper Roberts - Blog

Mitt livs första Bröllopstårta

 
Så var det gjort, äntligen har fått göra mitt livs första bröllopstårta! Det var så himla kul och reaktionen när jag bar fram tårtan var som en våg av "åååh, ooh,wooow!" :) Så roligt! Brudparet var mycket nöjda och glada över min insats. 
 
Dagen började med dop där jag ordnade dopfikat. Det blev min No Bake Blåbärscheesecake samt en blåbär- och limekaka. Efter fikat belv det en vigsel som  dem hållt hemlig, så gästerna fick sig en överraskning. Middagen jag serverade var tjälankul (norrländsk maträtt, -en stek läggs i ugnen när den fortfarande är fryst, sedan läggs den i en lag man kokat, yum!) med potatisgratäng och skysås. Och till sist, dagens höjdpunkt, i alla fall för mig, -bröllopstårtan! :)
 
Jag hade fyllt tårtan med världens godaste hallonmousse samt fluff på mörkchoklad och lite flingsalt. Spacklad med marängsmörkräm och täckt med sugarpaste. Rosorna är gjorda av gumpaste. Nu hoppas jag att det blir massa fler bröllopstårtor för min del, det var vansinnigt roligt att sätta ihop denna skapelse och jag fick höra igår att det var ett riktigt konstverk :)
 
 
Tårtor & Rulltårtor | wedding cake, bröllopstårta, sugarroses,sockerrosor | |
#1 - - Malin´s Diner:

Wow, superfin! Ett riktigt konstverk absolut!

Kram kram

Svar: Tack snälla! :)
Marias bakglädje

#2 - - Ellie:

Helt otroligt! Jättefin :)

Svar: Tack så mycket! :)
Marias bakglädje

#3 - - Johanna:

Du har lyckats otroligt bra må jag säga! Finaste tårtan jag sett tror jag bestämt! :D

Svar: Åh tack så hemskt mycket! :)
Marias bakglädje

#4 - - Marie Bergman:

Ja den ser superfint ut! Och låter supergod :)

#5 - - Joanna / byblondie.se:

Jättefin! :)

#6 - - Emilia:

Riktigt fin tårta! Ska testa din No Bake Blåbärscheesecake en dag :)

Svar: tack så mycket :) Gör det, jag tycker den är riktigt god :)
Marias bakglädje

#7 - - Jenny:

Otroligt fin tårta! :)

Svar: tusen tack! :)
Marias bakglädje

#8 - - Suzanne BakeBelieve:

Så jättefin! Förstår att de blev superglada. Du gör så fina rosor! En fråga... Smörkräm blir ju hårt i kylen, fantastiskt fyndigt när man vill ha den stabil och lätt att klä med marsipan. Men sen... Låter du tårtan stå i rumstemperatur så smöret blir mjukt eller är den hård när den äts? Jag har funderat och funderat på det där. Spacklar med grädde bara för att slippa hårdheten när det ska "ätas":) många gånger blir det ju tårta kvar också som man förvarar i kylen..

Svar: Tack så mycket! Ta fram tårtan en dtund innan den ska ätas så slipper man en hård smörkröm :)
Marias bakglädje

#9 - - Frugnu:

Otroligt duktig du är, hahaha jag har ljusår kvar till din nivå. Ha en underbar kväll.

Svar: tack så hemskt mycket! :) Övning ger färdighet ^_^
Marias bakglädje

#10 - - Anna:

Åh, så vacker!!! Själv är jag nybörjare när det gäller garnering. Blir väldigt inspirerad!

Svar: Tack så mycket, roligt att höra :)
Marias bakglädje

#11 - - Veronica:

Jätte fin!

#12 - - Theresa:

Åh så vacker!!!

Upp