Powered by Jasper Roberts - Blog

Blodapelsin Curd ~ Blood Orange Curd

 
 
Jag hade köpt blodapelsiner, ett helt gäng för lite och ingenting. När dom började vara på sluttampen tyckte jag det var synd att kasta dem, så jag gjord curd! Riktigt frisk och god blev den. Hade varit lite roligare om den fått mer färg, det grå att färga den lite om man nu vill det. Jag lät bli. Det här är ingen störra konst att röra ihop, dessutom tycker jag det är en utmärkt gå-bort-present :)
 
Du behöver:
 
2 ägg
1 äggula
3/4 dl socker
75 g rumstempererat smör
3 blodapelsiner
 
Riv skalen och pressa ur saften från apelsinerna. Vispa ägg och socker i en värmetålig bunke som du sedan ställer över ett vattenbad. Rör om lite då och då tills curden börrjar tjockna. Ta sedan av från värmen och klicka ner de rumstempererade smöret och rör om tills det smält. Häll upp i burkar och ställ i kylen. Klart!
 
Maria saftar, syltar och kokar ihop | blodapelsincurd, blodapelsin, curd, | |
#1 - - Sabina:

Ser jätte gott ut

Svar: Tack! Den blev väldigt god med! Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska använda den till :P
Marias bakglädje

#2 - - Minna:

Ser jättegott ut! Min curd blir alltid alldeles för hård, jag vet liksom inte när konsistensen är perfekt. Något tips?

Svar: Och min blev lös den här gången ^^ ta av från värmen då du ser tydliga spår när di rör om :)
Marias bakglädje

Upp