Powered by Jasper Roberts - Blog

Friterade bananer

 
I helgen var vi på 3års kalas, och jag fick ta kommandot när det kom till efterrätten. Friterad banan, färsk ananas och vaniljglass. Så galet gott! Och enkelt som tusan. Har du ingen fritös så går det lika bra att fritera i en kastrull. :) Det här receptet räcker till 4 personer.
 
Tips! För att kolla om oljan är nog varm, doppa ner en träslev i olja, börjar det bubbla runtom sleven så är oljan het nog att börja fritera i.
 
Du behöver:
 
2 bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 nypa salt
2 dl kallt vatten
 
Skala och dela bananerna i två. Rör ihop vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt sedan det kalla vattnet. Rör noga till en slät smet. Doppa bananerna i frityrsmeten och lägg ner försiktigt i oljan. Fritera i ca 2-3 min till gyllene färg. Ta upp och lägg på hushållspapper. Servera med tex vaniljglass och lite ringlad sirap. Klart!
 
Desserter | friterad banan, frityrsmet | |
#1 - - Ebba Molin:

SV: Ja det är himla gott!
Ser mumsigt ut.

#2 - - Suzanne:

Friterade bananer är ju bara helt galet gott! Mums

Upp