Powered by Jasper Roberts - Blog

Swirly Mango- & Raspberry Ice Cream

 
Jag längtar så mycket efter våren och sommaren nu. Därav denna smaksensation! Mango och hallon gifter sig verkligen och denna gudomligt krämiga och lena glass är somrig både till smak och utseende. Man behöver inte ens en glassmaskin. Hur smidigt som helst att bara kunna slänga ihop glassen och stoppa i frysen. ta gärna fram den en liten stund innan den ska ätas, så den är sådär härligt mjuk. Och vill du impa lite extra på vänner och familj, gör egna glasstrutar! :) Jag gjorde min i ett rånjärn, men det går utmärkt att bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen med.
 
Obs! Gräddar du glassvåfflorna i ugnen ska du utesluta vattnet. Grädda på 200 grader tills de är gyllenbruna.
 
Glassvåfflor ca 6 st
 
Du behöver:
 
1 ägg
½ dl socker
2-3 msk vatten
1 msk neutral matolja
1 dl vetemjöl
 
Vispa ihop smeten och klicka i ditt järn. När det är gyllene tar du ut dem och snabbt rullar strutar. Lägg på ett galler med skarven neråt (annars rullar de upp sig) och låt svalna. Klart!
 
Swirly Mango- & Raspberry Ice Cream
 
Du behöver:
 
6 äggulor
3 ½ dl grädde
1 vaniljstång
1 ½ dl socker
 
3 dl hallon
½ dl socker
 
2 dl tärnad mango
½ dl socker
 
1. Börja med att koka hallon/socker och mango/socker i separata kastruller. Sjud tills bären kokat sönder och mangon är mjuk, sila sedan bort fröna från hallonen och mixa mangon slät.
 
2. Sedan över till själva glassen. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Ta 1 dl av grädden och häll i en kastrull tillsammans med vaniljstången som du skrapat ur fröna ur. Alltså, vaniljstång och frön ska i med grädden. Värm upp grädden (den får inte koka). Ställ sedan åt sidan och låt grädden svalna.
Vispa resterande grädde hårt. När den varma grädden svalnat häller du ner den i äggblandningen och rör om. Vänd sedan ner den vispade grädden. Häll upp i en form.
 
3. Dags för smaksättning! Häll i mango- och hallonpuréerna i glassen. Vill du ha ett fint mönster rör du bara försiktigt med tex en grillpinne. Ställ i frysen i 4 timmar. Klart!
 
Glass & Sorbet | Swirly Mango- & Raspberry Ice Cream, Mangoglass, hallonglass | |
#1 - - Lovisa:

Gud så härligt det såg ut!

Svar: Riktigt gott var det! :)
Marias bakglädje

#2 - - Y A S M I N E:

Men gud vilken häftig glass, Va duktig du är!

Svar: Tack så mycket! :)
Marias bakglädje

#3 - - Marie Bergman:

Mums vad gott :)

Svar: Ja, supergott! :)
Marias bakglädje

#4 - - Trollmamma:

Är det äggvitor eller äggulor som ska vara med? I listan står det vitor och i texten gulor. Jag har ingen vana vid att göra glass, så jag vet verkligen inte vilket som är mest rimligt...

Svar: Oj då bra att du sa det! Det ska bara vara gulorna :)
Marias bakglädje

Upp