Powered by Jasper Roberts - Blog

Vaniljcupcakes med hallongömma & Hallonsmörkräm

 
När jag äntligen hade fått till min smörkräm, så passade jag på och gjorde olika smaker. Den här gången blev det hallon. Den är riktigt god och somrig. Så somrig att om man blundar så skulle man kunna tro att det är en varm sommardag, och inte mitten av Januari. Så för er som längtar efter ljusare och varmare tider, det här är helt perfekt för er! :)
 
Marängsmörkräm med Hallon
 
3 äggvitor
100 g socker
100 g smör
½ tsk vaniljextrakt
60-75 g hallonpuré
 
Börja med att göra i ordning hallonpurén. Mosa hallonen och sila dem genom en finhålig sil. Häll sedan purén i ett kaffefilter, och låt det stå och rinna av i några timmar. Detta gör man för att minska risken att smörkrämen skär sig
 
Ställ en bunke med äggvitorna och sockret i, över vattenbad. Vispa för hand tills marängen når 65 grader. Ta av från värmen och vispa med elvisp till marängen svalnat och börjar få en fluffig, lite seg konsistens. Tillsätt sedan det rumstempererade smöret, lite i taget medan du vispar på låg- till medelhastighet. När du tillsatt allt smör ökar du hastigheten och vipsar tills smörkrämen gått ihop och är slät. Tillsätt hallonpuré efter smak, vispa tills det blandats ordentligt. Klart!
 
Cupcakes & Muffins | vaniljcupcakes, hallonsmörkräm, marängsmörkräm | |
#1 - - Simone:

åh så gott och va fina bilder,så somrigt

Svar: Tusen tack! :)
Marias bakglädje

#2 - - julia:

Fin blogg!!

Svar: Tackar! :)
Marias bakglädje

#3 - - Emilia:

Ser riktigt goda ut, får jag testa!:D

Upp