Powered by Jasper Roberts - Blog

Amerikanska päronpannkakor ~ American Pancakes with Pears

 
Åhåå! Det här var så barnsligt gott så det är inte klokt! Att smaksätta smeten med päronarom var verkligen bland det bästa jag gjort i matväg.. Jo, jag är lite i extas just nu, och mätt och belåten dessutom. Min son tyckte också att detta var en hit och satte i sig en stor portion! Man kan ju såklart smaksätta smeten med vad man vill, men detta MÅSTE ni bara prova! :) 
 
Amerikanska Päronpannkakor
 
Du behöver:
 
3 - 3 ½ dl vetemjöl
knappt 2 tskbakpulver
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker (äkta)
2 normalstora ägg
2 dl mjölk
2 - 3 tsk päroncognac arom
 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan ägg, mjölk och päronaromen. Låt sedan smeten vila en stund. Hetta sedan upp en stekpanna och häll i lagom stora klickar, så det blir ungefär plättstorlek på pannkakorna. När det börjar bubbla på ovansidan av dem är det dags att vända.
 
Karamelliserade Päron
 
Du behöver:
 
2 päron
3/4 dl socker
1 msk smör
några droppar citronsaft
 
Skala och hacka päronen i bitar. Smält socker och smör i stekpanna. Tillsätt päronen och rör om. Tillsätt sist citronsaften. Häll upp i en skål och servera till pannkakorna tillsammans med vispad grädde. Klart!
 
Maria lagar mat | Amerikanska pannkakor, american pancakes, päronpannkakor | |
#1 - - Suzanne:

Härligt det är med ditt Pärontema! Roligt att du valde päron också, enkelt annars kanske att ta något som citron eller choklad. =)

Svar: tack! Ja jag tycker päron får alldeles för lite uppmärksamhet i bakvärlden :)
Marias bakglädje

Upp