Hi Hat Cupcakes!

 
Jag hade precis blivit frisk igen, när jag åkte på denna dunderförkylning som jag har nu. Har inte så mycket ork i kroppen och huvudet känns som att det är fyllt med blöt bomull ungefär. Ja, vi behöver inte gå in något djupare på det hela, vi alla vet hur det är att vara riktigt förkyld. Alltså, kort och gott -det är synd om mig! ;)
 
Jag tog ändå och bakade lite, det brukar muntra upp mig. Dessutom var jag sugen på något sött och gott. Därav fina cupcakes i supersöta muffinsformar! :) Jag gillar inte chokladcupcakes så himla mycket, tycker det blir så stabbigt och mäktigt, så jag gjorde muffins på samma grundreceept som jag brukar (varför byta när man hittat något som verkligen funkar, liksom!) med några mindre ändringar. Tillsatte lite vaniljextrakt.
 
Den här frostingen räcker till ca 6-8 cupcakes.
 
Hi Hat Fluffy frosting
 
Du behöver:
 
3 äggvitor
4 dl socker
några droppar citronsaft
1 tsk vaniljsocker eller några droppar vaniljextrakt
 
Blanda alla ingredienser i en värmetålig bunke. Ställ sedan bunken över ett vattenbad och rör i marängblandningen tills sockret löst upp sig. Vispa sedan för hand tills marängen börjar tjockna och den nått ca 65 grader. Ta sedan av från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat. 
 
Spritsa ut över dina cupcakes och ställ i kylen medan du smälter chokladen. 
 
Chokladdopp:
 
250 g mörk choklad
1 ½ msk matolja
 
Hacka upp chokladen och lägg i en bunke tillsammans med matoljan. Ställ över vattenbad och rör om då och då tills all choklad smält. Häll sedan upp chokladen i ett glas eller liknande som du sedan kan doppa frostingen på cupcaken i. Låt chokladen svalna en aning innan doppningen. Doppa och ställ cupcakesen på ett fat och in i kylen för att stelna. Klart!
 

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

De är helt underbart vackra! Och formarna passar väldigt bra till :)

2013-03-27 @ 16:37:32
URL: http://bakasockerfritt.se/
Postat av: Bland bakverk och kastruller

Så fina, jag har oxå funderat på att göra såna här men det blir aldrig av!!

Svar: Ja jag hade funderat jättelänge på de så jag tyckte det vad dags :)
Marias bakglädje

2013-03-27 @ 19:25:20
URL: http://www.peachloveinfood.blogspot.com
Postat av: Suzanne

Fantastiska formar! Köpta var? Tänker på mjukglass när jag ser cup cakesen, så fina. =)

Svar: Tack! Formarna är köpta på Dollar Store :)
Marias bakglädje

2013-03-27 @ 19:58:55
URL: http://bakebelieve.blogg.se
Postat av: Suzanne

Dollar överraskar... Ska till Ström imorgon, kanske har de öppet över påsk, då ska jag faktiskt in och kika. Tyckte de var jättefina.

Svar: Till Ström, du finns alltså så nära :) kolla där dom har tårtbrickor och plasttallrikar, där stod dom :)
Marias bakglädje

2013-03-27 @ 21:33:31
URL: http://bakebelieve.blogg.se
Postat av: Anonym

Ser jättegott ut

2013-03-27 @ 21:58:01
URL: http://www.sweet-and-simple.se
Postat av: Karin O

Mums, de ser fantastiskt goda ut!

Svar: Tack! :D
Marias bakglädje

2013-03-28 @ 08:07:45
URL: http://kakansemlanoliven.se/
Postat av: Sandras Matkrypin

Ojojoj, väldigt snyggt och säkert underbart gott!

Svar: tack så mycket! Dom var jättegoda, påminner om såna där mumsmums med kexbotten :)
Marias bakglädje

2013-03-28 @ 08:12:45
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se
Postat av: Marie Bergman

Verkligen fina! :) Tänker också på mjukglass!

2013-03-29 @ 19:51:09
URL: http://livetiluxemburg.se/
Postat av: Suzanne

Såg att dessa nu har kommit till Lagerhaus, hurra! Ja, jag är ju från Hoting, och Anders från Ström=) Så vi var hem i påsk.

Svar: Jag har använt mig av vit chokladfluff, men skulle rekommendera en smörkräm istället.
Marias bakglädje

2013-04-11 @ 18:26:35
URL: http://bakebelieve.blogg.se
Postat av: Ida

Vad använder du för värmetålig bunke och vispar marängen i? För visst ska man inte använda aluminiumbunkar för den kan ta färg och smak?

Svar: jag brukar faktiskt använda en plastbunke, dock är det bättre att använda något somleder värmen bättre, en kastrull tex :)
Marias bakglädje

2013-09-23 @ 12:22:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0