Powered by Jasper Roberts - Blog

Piña Colada-Mousse

Åååhh... Så. Jäkla. Gott!
Det här måste ni bara testa! Riktigt mycket smak av såväl ananas som cocos. Den krämiga cocosen är helt ljuvlig! Jag längtar som bekant efter sommar och fint väder nu, och det här är helt gudomligt gott och somrigt. :) Det kan serveras i lager i ett glas, men jag valde att göra cylinderformar av overheadpapper och låta moussen stelna i dem. Sedan tar man bort dem och dekorerar. Som sagt, ni bara MÅSTE testa!
 
Är helt stolt över att jag lyckats komponera ihop detta alldeles själv :)
 
Ananasmousse
 
Du behöver:
 
1 ananas
vatten
3/4 dl grädde
1 msk socker
1  gelatinblad
 
Blötlägg gelatinbladet. Skala och finhacka ananasen, koka sedan ananasen tillsammans med sockret och lite vatten. Koka tills ananasen är riktigt mjuk. (spä på med vatten om det kokar bort, såd et inte bränner fast) Sila ananasen till en slät puré. Vispa grädden. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den varma ananaspurén. Låt svalna något och rör sedan ner ananaspurén i grädden. Portionera ut i glas. Klart!
 
Cocosmousse
 
Du behöver:
 
½ förpackning coconut cream (finns bland det asiatiska varorna)
3/4 dl grädde
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker (äkta)
1 gelatinblad
 
Blötlägg gelatinbladet. Vispa grädden och rör ner vaniljsocker. Blanda socker och cocosnötkrämen i en separat skål. Smält försiktigt gelatinbladet i en kastrull och häll ner i cocosnötkrämen. Rör genast om och blanda ner det hela i grädden. Porionera ut i glas och ringla över lite sirap. Klart!
 
Desserter | ananasmousse, cocosmousse, pina colada mousse, pina colada | |
Upp