Powered by Jasper Roberts - Blog

Pistagemacarons med Chokladsmörkräm

 
För ett tag sedan malde jag mitt eget pistagemjöl. Det tar ju lite tid och ett gäng brutna naglar att få ihop nog med skalade nötter men det är så himla värt det! Dessa macarons är överlägset de godaste jag gjort. Så nog tycker jag att ni kan ofta lite tid och naglar på att skala era pistagenötter för att sedan mala dem i en kvarn. Taadaaa, så har ni ert eget pistagemjöl! Nu kommer jag gå helt bananas på att göra mitt eget mjöl. Cashewmjöl, jordnötsmjöl,hasselnötsmjöl... Ni fattar! ;)
 
Fyllningen passar helt utmärkt till dessa pistagegröna konstverk. Choklad med en hint av kaffe. Helt jäkla gudomligt, om jag får säga det själv ;)
 
PISTAGEMACARONS
 
Du behöver: 
 
60 g äggvita i två skålar (30 g i vardera skål)
75 g pistagemjöl
75 g florsocker
18 g socker
eventuell pastafärg
 
75 g socker (till sockerlag)
25 g vatten (till sockerlag)
 
Dagen innan du ska baka mäter du upp äggvitan. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i minst 24 timmar.
 
Nu är det dags för bakning. Börja med att mäta upp alla ingredienser noga. Sikta pistagemjöl och florsocker i en bunke och blanda väl tills du får ett fint "mjöl". Tillsätt äggvitan från ena skålen. Blanda väl. Vill du färga dina macarons är det nu du gör det.
 
Sätt din blivande sockerlag på spisen på hög värme, gärna i en kastrull med tjock botten. Den ska nu koka tills den når 118 grader.
 
Medan sockerlagen kokar börjar du vispa din maräng. Alltså 18 g socker och resterande 30 g äggvita. Vispa äggvitan till ett vitt skum och tillsätt sedan lite socker i taget under vispning. Vispa tills du fått en blank och slät maräng. Häll sedan på sockerlagen under vispning i en fin stråle (men skynda, sockerlagen blir kall och stel fort!)
 
Vispa sedan din maräng tills den kallnat helt. (ca 5-10 min) Vänd sedan ner mandelmjölsblandningen i marängen. Blanda väl men inte för länge, då blir smeten för lös. Häll upp i spritspåse och spirtsa ut klickar. Jag använder mig av ett snapsglas och ritar ringar på mitt bakplåtspapper för att få dem lika stora. Låt dem sedan vila på plåten i ca 45-60 min. Du ska kunna känna lätt på dem med fingret utan att dom kladdar. Ett skin ska bildas på ytan.
 
Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 8-12 min(kan variera från ugn till ugn, mina tog 16-17 minuter) Ta ut dem och dra av från plåten och låt kallna innan du pillar lös dem från bakplåtspappret.
 
CHOKLADSMÖRKRÄM
 
Du behöver:
 
100 g rumstempererat smör
50 g mörk choklad
1 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
 
Smält chokladen över vattenbad. Under tiden vispar du smör och florsocker smidigt. Tillsätt kaffet och vispa. Sist  häller du ner den smälta chokladen, vispa sedan smörkrämen tills den är helt rumstempererad. Någon minut räcker. Häll upp i en spritspåse och spritsa ut över hälften av dina macarons. Para sedan ihop dem. Godast är dina macarons efter ett dygn i kylen!
 
Macarons | pistagemacarons, chokladsmörkräm,macarons | |
#1 - - Emelie Petersson:

Åh, så mycket gott och fint du har i din blogg :-)
Jättefint :-)

Svar: Åh tack så mycket! :)
Marias bakglädje

#2 - - Isabella:

De där verkar ju faktiskt galet smarriga!

Svar: Dom var mycket goda! :)
Marias bakglädje

Upp