Powered by Jasper Roberts - Blog

Pavlova with Blueberry Curd

 
Jag ska faktiskt erkänna att jag aldrig varken ätit eller gjort pavlova tidigare. Jag tyckte det var på tiden, så idag blev det äntligen av! Plätt-lätt dessutom! För att inte tala om hur gott det blev, med lite ringlad kolasås med fingsalt uppepå.. Nom nom.
 
MARÄNG
 
4 äggvitor
2 ½ dl socker
1 tsk citronsaft
 
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum, du ska kunna vända bunken upp-och-ner. Tillsätt sedan lite socker i taget under vispning, samt citronsaften. Vispa marängen tills sockret löst upp sig och du har en blank maräng med styva toppar när du lyfter vispen ur den. 
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen, när du ställer in plåten sänker du värmen till 120 grader. Grädda i ca 1 timme och 15 min.
 
BLÅBÄRSCURD
 
2 dl blåbär (frysa eller färska)
4 äggulor
1 ½ dl socker
75 g smör
 
Passera blåbären genom en finmaskig sil. Rör ihop äggulor, socker och blåbärspurén i en kastrull eller rostfri bunke och ställ sedan över ett vattenbad. Vispa hela tiden, tills curden uppnåt en tjockare konsistens. Det blir något tjockare när den kallnat. När curden tjocknat, ta av från värmen och rör ner smöret. Tappa upp på burk och ställ i kylen.
 
KOLASÅS
 
1 dl grädde
½ dl socker
½ dl sirap
 
Koka alla ingredienser till du har en gyllene kolasås.
 
MONTERING
 
Klicka blåbärscurd på marängen, toppa med vispad grädde, kolasås och bär.
 
 
 
Desserter | Pavlova,blåbärscurd, curd, | |
#1 - - Marie Bergman - Om livet på Cypern:

Åhhh, världens bästa efterrätt =)

Svar: kan inte fatta att jag missat den så länge :P
Marias bakglädje

#2 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Va fina och smarriga dom ser ut att vara :)

Svar: tack så mycket! :)
Marias bakglädje

#3 - - camilla:

Gud så gott! Det måste testas!

Svar: rekommenderas! :)
Marias bakglädje

#4 - - leonor broberg:

ser gott ut!

#5 - - Lina S:

åh, jösses så gott detta ska jag testa någon gång, ätit många pavlovor men aldrig med blåbärscurd :)

Svar: Då har du missat något!
Marias bakglädje

#6 - - Elaine:

Jag har aldrig ätit det men det ser gott ut :)

#7 - - ami:

Kan man ta något annat än citronsaft? (allergisk)

Svar: ta några droppar ättika :)
Marias bakglädje

#8 - - Antejo :

Men dra mig baklänges vad gott det där såg ut att vara :D

Svar: Haha :) det var det också!
Marias bakglädje

#9 - - Malin Sundin - fatty goes healthy:

mums!!

#10 - - Iz:

Så gott det ser ut!

#11 - - aina [fotoblogg]:

Åh vad gott!!

#12 - - Linn:

Åh, ser väldigt gott ut!

#13 - - Emma Grann Fotografi:

Det där ser väldigt gott ut..

#14 - - Talli:

Åh gud vad gott det ser ut, ska verkligen prova att baka.


Kolla in min blogg, just nu finns bara några recept men inom kort kommer det finnas många recept på skrubber, ansiktsmasker, hårvård, nagelvård m.m.
----> tallitall.blogg.se

#15 - - Joe:

Mums!!! SÅ gott

#16 - - biggeros:

Ser gott ut och onyttigt. Måste testas.

#17 - - Emelie:

Åh vad gott det ser ut!:)

#18 - - Linda:

Ser jätte gott, borde testa det kanske .. :)

#19 - - Citroncest - matblogg från Italien:

Alltså blåbärscurd! Jag som älskar lemoncurd måste prova detta. Tack för tipset.

Svar: Rekommenderas starkt! :)
Marias bakglädje

#20 - - FlizanLizan:

Ser super gott ut :)

#21 - - Jennifer:

ser gott ut

#22 - - Viktoria Eriksson:

åh, nam vad gott det ser ut! <3 Kram

#23 - - Emilia:

Verkade gott! :)

#24 - - ellen nilsson:

Ser supergott ut. Jag som älskar att baka får nog pröva det :D

#25 - - Lisa:

Åh jisses *_*

#26 - - felicia :

oj oj oj så gott!!

#27 - - Sara Bladh:

Det ser riktigt gott :) fina bilder :)

#28 - - Andrea iB ~Fotografering. Vardag. Drömmar. ~:

Åh vad gott det verkar! Jag måste testa :)

#29 - - Emelie:

Omg så gott det ser ut!! :D

#30 - - Matilda Sundin:

Men åh vad gott !

#31 - - Ida:

Det där ser jättegott ut!

#32 - - Sofia:

åh så gott!

#33 - - Michelle:

Såg gott ut och själva "designen" var superfin!

Svar: Tusen tack!
Marias bakglädje

#34 - - MATILDA:

så gott!!

#35 - - Sofia:

Ser gott ut :-)

#36 - - Sofie W:

Men gud så gott!

#37 - - Felicia - Konstverk och mammaliv.:

Men gud så mumsigt :D

#38 - - Jennie studerar i Los Angeles:

OH det ser himla smarrigt ut!!!

#39 - - TOVA:

blev så otroligt sugen just nu!

#40 - - Natalie:

Mums! Älskar Pavlova :)

#41 - - Ester ❤ ett kreativt liv:

Det där såg inte helt fel ut! Fina foton också!

Svar: Tack så hemskt mycket :)
Marias bakglädje

#42 - - Hanna Karlsson:

Åh, det ser riktigt gott ut!

#43 - - Michelle:

Mums!

#44 - - Ellen:

Åh, vad gott!

#45 - - Patricia Ersson:

Ser jjättegott ut!!

#46 - - Alina:

Ser gott ut :)

#47 - - lillemor:

Ser gott ut

#48 - - Fiffi:

Ser fantastiskt gott ut och vilka fina bilder!!

Svar: Tusen tack! :)
Marias bakglädje

#49 - - Nalliiz:

Wow vad gott det där ser ut :D

#50 - - yohanna:

omg jag dööör så gott de ser ut!

#51 - - Jennifer:

Wow vad snyggt! *Supersugen*! :D

#52 - - Karolin:

Åh herreeegud

#53 - - SaraKanEl:

ååå va gott det ser ut! Ska nog försöka hinna göra såna idag!

#54 - - Johanna E:

Mmm! Ser heeelt fantastiskt ut! :)

#55 - - Rebecca och Caroline:

muums, alla din recept är helt fantastiska. Läs gärna våran blogg där vi lägger upp ett recept om dagen,carrorebeccas.blogg.se

#56 - - emma:

Ska testa att baka dessa när mina tjejkompisar kommer över nästa helg, dom ser ju helt fantastiska ut! Men hur många maränger blir det, två eller? Tacksam för svar :)

Svar: Det beror på hur stora du gör dem. Antingen gör du en stor som man får skära sim en tårta eller så gör du mindre portiobsbitar. Jag gjorde 8 st :)
Marias bakglädje

Upp