Frisk och Somrig Syréndricka

 
Syrénen har stått i full blom här nu, och jag passade på att plocka ett gäng klasar för att göra denna friska och goda dricka. Riktigt läskande och somrig! :) Men skynda, syrénen håller på att blomma över nu!
 
Kunde jag skulle jag hemskt gärna ha vita syrénblommor på vårt bröllop, till middagsdukningen.. Men vi gifter oss i slutet av augusti,66 dagar kvar, så det är inte att tänka på.  Doftar gott gör den i alla fall. :)
 
SYRÉNDRICKA
 
40 klasar syrénblommor
2 1/2 liter vatten
15 dl socker
3 citroner
40 g citronsyra
 
varva skivad citron, syrén som du rensat och citronsyra i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll över blommorna. Tillsätt sockret och rör tills sockret lösts upp. Täck med plastfolie och låt dra i 3 dagar i kylen. Sila saften och tappa upp på flaskor, eller varför inte i små plastaskar och stoppa ett gäng i frysen. Då kan ni dricka sommar, i höst och vinter! :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ninni

Jättefint :)

2014-06-19 @ 16:05:20
URL: http://ninnzan.se
Postat av: Bohemhoe

Herregud kvinna du kommer få mej att gå upp 12 kilo på en vecka nu när jag hittade din blogg!!!!!! Man vill bara äta upp ipaden när man kikar in här!

Svar: HAHA! XD tusen tack!! :D
Marias bakglädje

2014-06-19 @ 22:14:35
URL: http://bohemhoe.blo.gg/
Postat av: Madelein Larsson Wollnik

Här har syrenerna tyvärr blommat färdigt för längesedan, får tänka på det till nästa r för det ser fantastiskt fint och gott ut!

2014-06-21 @ 11:59:57
URL: http://madelein.se/
Postat av: Fru Larsson - ett kreativt liv

Det lät gott! Synd att jag inte har tillgång till några syrener. :-)

2014-06-23 @ 12:19:00
URL: http://ettkreativtliv.se
Postat av: Ida

Åh vad gott det såg ut då! har faktiskt aldrig druckit syren. Men det kanske man skulle testa :)

2014-06-24 @ 08:35:34
URL: http://ilovecookies.blogg.se
Postat av: Jasmine

Åh, så härligt! <3
Kram

2014-07-05 @ 21:01:31
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0