Powered by Jasper Roberts - Blog

Knäck med messmör

 
 
Har ni provat att göra knäck med messmör i? Sedan jag gjorde det första gången för några år sedan, så kommer jag aldrig gå tillbaka till det andra viset. Det blir så mycket godare och fylligare smak! Kanske har ni inte kokat julknäcken än, eller är det dags för en omgång nr 2? Det här måste ni bara testa! 
 
MESKNÄCK
 
1 ½ dl ljus sirap
1 klick smör (ca 2 msk)
1 dl grädde
1 dl messmör
1 dl socker
ca 1 dl finhackad mandel (kan uteslutas)
 
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Låt koka på medelvärme, rör om då och då för att undvika att det bränner fast i botten. Använder du termometer då kokar du knäcken till nånstans mellan 122-130 grader. Vid 122 får du en mjuk knäck, 125 grader ca får den en hård yta med mjukare kärna och 130 grader blir den hård.
När knäcken kokat klart tillstätter du nötterna och häller upp i formar. Jag använder en metallkanna som jag häller upp smeten i för att enklare fördela den i formarna.
Marias Jul, Praliner & Godis | Skriv taggar...mesknäck, messmörsknäck, knäck med messmör | |
#1 - - j u n i t j e j:

Så gott det är med knäck!

#2 - - Johanna:

gott!

#3 - - Helene:

Åh :3

#4 - - ISA:

haha mesknäck. så sött namn! ;) men mums!

Upp