Powered by Jasper Roberts - Blog

Frisk Yoghurtpannacotta

 
Pannacotta är en av mina absoluta favoritdesserter. Den går att variera i näst intill oändlighet och jag älskar krämigheten i den. Dock kan den ju bli lite mäktig när den är gjord på bara grädde -inget fel i det, jag gillar mäktiga desserter men ibland kan det vara gott att avsluta en middag med något som inte är riktigt fullt så mastigt. Då passar denna utmärkt!
 
YOGHURTPANNACOTTA 4 p
 
2 ½ dl grädde
1 ½ dl turkisk yoghurt (eller vanlig naturell yoghurt)
2 ½ msk socker
1 vaniljstång
1 ½ gelatinblad
 
Koka upp grädde tillsammans med socker och frön från vaniljstång + vaniljstången. Låt koka i ca 10 min för att få ut maximalt med smak ur vaniljstången. Under tiden lägger du gelatinbladen i blöt i kallt vatten och mäter upp yoghurten. Väljer du turkisk yoghurt kan det vara bra att röra den slät, så den lättare går ihop med grädden. 
Krama ur och tillsätt gelatinbladen i den varma grädden. Rör sedan ner yoghurten och rör till en jämn smet. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen att stelna i ca 5 timmar. Servera gärna med bär och frukt.
 
 
Desserter | yoghurt pannacotta, pannacotta, yoghurt | |
#1 - - Marie Bergman:

Håller med dig, panna cotta är typ det bästa jag vet :) Men jag gör den också gärna på yoghurt ibland.

#2 - - ♀ THE REVOLT ♀:

Åh! Så ljuuvligt gott det ser ut!:o

#3 - - Citroncest - matblogg från Italien:

Tänk att en gräddig dessert kan se så fräsch ut! Mums!

Svar: Det är ju just de som är grejen, den här är inte lika gräddig som pannacotta är i vanliga fall, just för att det är yoghurt i :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#4 - - Fani:

Yoghurtpannacotta lät och såg verkligen jättegott ut. Gillar hur du serverar dem också, så fint!

Svar: Tusen tack! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#5 - - Sabina:

Åh, ser otroligt smarrigt ut! :)

#6 - - JOSEFINE -:

Ser jättefräscht ut ju! Perfekt. Måste testas. x

#7 - - Robex Lundgren:

mums

#8 - - Maria:

Lägg av så gott det ser ut.

#9 - - mamma mindy:

Mums vad detta såg gott ut =:

#10 - - Marja - Baka Sockerfritt:

Vilka fina bilder! Det ser så fräscht ut!

#11 - - Linn Strömberg:

Pannacotta är ju så otroligt gott!

#12 - - MYLLENBERG - finalist i Top Model Worldwide:

mums!

#13 - - JUNITJEJ:

vad det ser gott ut!

#14 - - Mie :

Åh detta måste jag testa någon dag!

#15 - - Elina:

Den såg riktigt uppfriskande ut, helt klart något som hellre ska testas!

#16 - - Malin Jonsson:

Ser både fint och gott ut! :D

#17 - - Sofia:

Åh vad gott!

#18 - - Elin Källberg :

Wow, såg gudomligt gott ut! Ska nog göra den till helgen :)

#19 - - Anonym:

Mums!

#20 - - Anonym:

Mums!

#21 - - Sandras Matkrypin:

Sommarkänslor i denna dessert. Mums!

#22 - - Madeleine :

Fantastiskt! Vilka underbara bilder!

#23 - - Kajsa:

åh så gott !!

#24 - - emiiza:

så gott

#25 - - Lena:

ser gott ut!

#26 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott :)

#27 - - joe:

Men gud så gott det ser ut!

#28 - - Louise:

Det där var nog den finaste presentationen jag någonsin sett av den efterrätten!! Älskar burkarna! :D

Svar: Åh tusen tack! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#29 - - Emma:

Åh vad smarrigt :-P

#30 - - myawesomedays.blogg.se:

Mmmmm.

#31 - - Madde:

Åh så gott!!

#32 - - biggeros:

Oj, så fräscht det ser ut!!!

#33 - - Paulina:

Woooow! :O :D

/nouw.com/100kitchenstories

#34 - - Anna [foto]:

Åhh, vad gott!!

#35 - - Josephine:

Mums! Pannacotta är så gott! :D

#36 - - Joanna- Journalist och föreläsare med Autism:

mumms

#37 - - Thea:

Åh vad gott!

#38 - - Magdalena:

Så otroligt inbjudande och fina bilder. Skulle verkligen inte tacka nej till en yoghurtpannacotta.
Magdalena

#39 - - Liisa:

Vad det ser gott ut, så härliga och fina bilder!

#40 - - elin stridh:

gud så gott det såg ut :D

#41 - - carro:

Mums vad gott :)

#42 - - Anna:

Vilken trevlig blogg du har!

Upp