Somrig halloncheesecake
Nu har det ju varit himla tyst här väldigt länge. Jag har hunnit med att vara höggravid och föda vår andra son, som idag blir 1 månad gammal. Så ni kanske har lite förståelse för tystnaden den här gången och jag hoppas jag har tålmodiga följare som stannar kvar ändå, och inväntar uppdatering med nya, smarriga recept :)
Den här cheesecaken är verkligen suveränt god och jag tycker personligen att No Bake är godaste och lyxigaste varianten av cheesecake. Den här var ett riktigt gott avslut på en grillmiddag senast igår! Vill man ha denna med smak av blåbär eller kanske jordgubb, byt då bara ut purén.
NO BAKE HALLONCHEESECAKE
Botten
1 ½ paket oreo-kex
50 g smör (smält)
Kör kexen i en mixer tills kexen är söndersmulade, blanda med det smälta smöret och tryck ut i en form med löstagbar kant. Jag använde en 18 cm form. Ställ i kylen. Klä sedan kanterna med bakplåtspapper så inte kakan fastnar i formens kanter.
Fyllning
500 g philadelphilaost
4 dl creme fraiche
3 dl hallonpuré
2 dl socker
½ tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
4 ½ gelatinblad
Vispa philadelphiaost och creme fraiche till en slät smet. Tillstätt socker och vaniljpulver. Vispa sedan ner purén lite åt gången. Lägg gelatinbladen i blöt. Ta en del av smeten och värm i en kastrull. tillsätt gelatinbladen, ett åt gången, och rör tills dom smält helt. rör sedan ihop ordentligt med den övriga smeten och häll över botten. Ställ att stelna i kylen, minst 6 timmar. Servera gärna med färska bär.
mums