Powered by Jasper Roberts - Blog

Toscakladdkaka med Extra Allt

 
En kaka som är så syndigt kladdig och chokladig och frasig uppe på av tosca och diverse nötter.. Kan det ens bli annat än succé? Nix, denna kladdkaka är livsfarlig! :) Den är perfekt kladdig och det är så gott med de salta jordnötterna uppepå, det bryter av fint. 
 
Var inte orolig när ni tar ut kakan och den ser alldeles dallrig ut när  ni rör på formen, det ska vara så. Den sätter sig när den fått stå kallt någon timme. Man vill inte grädda denna förlänge, dels så blir den ju inte sådär kladdig och dels så blir kanterna lite torra och tråkiga då. Jag använde en form på 20 cm, använder du en standardform så blir det toppen att dubbla receptet!
 
KLADDKAKA
 
100 g smält smör
150 g mörk choklad av god kvalité
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 dl socker
1 1/4 dl vetemjöl
3 msk karamelliserad mjölk
 
Smält smöret och tillsätt chokladen och låt den smälta. Rör ihop ägg och socker. Vänd ihop de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt sedan chokladen och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en smörad form, jag bröade med kakao. Klicka ut den karamelliserade mjölken i smeten. Grädda i 6 min på 225 grader. Ta ut kakan och klicka på toscasmeten, grädda ytterligare 6-7 min. Sista minutrarna kan du slå på grilleffekten på ugnen om du tycker att toscan har lite färg. Låt sedan stå kallt i någon timme så kakan sätter sig.
 
TOSCASMET
 
50 g smör
½ dl socker
3 msk grädde
1 msk vetemjöl
ca 100 g blandade, grovhackade nötter (jag använde pekan, jordnötter och mandel)
 
Smält smöret och blanda i övriga ingredienser och låt småkoka i någon minut. 
 
 
Kladdkakor | Toscakladdkaka, toscatäcke, kladdkaka med karamelliserad mjölk, kladdkaka med tosca | |
#1 - - Anja:

Hej! Såg detta recept precis, måste testa det. Är det okej om jag bloggar om det, länkat dig såklart.

Din blogg är helt underbar, så fina bilder!

Svar: Hej! Klart du ska testa, den är galet god! :)Kul om du länkar. Tusen tack för de fina orden <3
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#2 - - EVELINA:

Ser verkligen otroligt gott ut!!

Svar: Tack snälla!
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#3 - - Mirjam Therese:

Alltså wow! Detta ser ut som någonting som min pappa skulle totalt älska så tror att jag ska göra den som överraskning till honom någon dag :D

Svar: Klart att du ska! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#4 - - Amanda Forsman:

Åh, det ser ju hur gott som helst ut!

Svar: Det är den! Helt klart värt att prova! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#5 - - norrbotten emma:

gu va gott =)

kramar

Svar: Mycket gott :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#6 - - Caroline:

Den ser verkligen underbart god ut. :)

Svar: Tusen tack!
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#7 - - Mirre - Sweetwords:

Ohh så gott det ser ut och verkar

Svar: Den blev fantastiskt god! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#8 - - Ljuva Julia:

Oh helige, vad sjuuuuukt gott det här såg ut. Kommer inte över det!

#9 - - Emmelie:

Gud vad gott det ser ut! :)

#10 - - Mirre - Sweetwords:

Oh så gott

#11 - - Marie Bergman:

Ser supersmarrig ut :)

#12 - - JUNITJEJ:

Så gott det ser ut!

#13 - - Guccimamma:

Åh verkligen gott, ett bra tips jag kan testa göra ihelg! =)

kram

Svar: Ja denna kladdkaka är svår att klå! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#14 - - Ellen Gräntz:

Åh herregud vad gott detta såg ut!

Svar: Den är helt fantastisk! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#15 - - Hemma Hos Felicia:

vilken underbar kreation!!

Svar: det kan du ge dig sjutton på! :D
Marias Bakglädje / Maria Walkeby Roos

#16 - - Ljuva Julia:

Det här ser MAKALÖST ut, herregud!

#17 - - Days by Johanna:

Finns inget godare än toscakaka så detta skall jag lätt göra.

#18 - - Anonym:

Vad är karamelliserad mjölk????

Svar: Du hittar det bland bakgrejerna, konservburk. Googla så vet du hur den ser ut när du letar den i butiken :) Heter också "dulche de leche".
Marias Bakglädje / Maria Walkeby Roos

#19 - - Sarah:

Hej. Kan man strunta i den karameliserade mjölken?
Tack för svar. Mvh Sarah

Svar: Ja det går alldeles utmärkt :)
Marias Bakglädje / Maria Walkeby Roos

Upp