Powered by Jasper Roberts - Blog

Jordgubbsbiskvier

 
Ni kan ju gissa om jag blev glad när jag hittade färska jordgubbar på affären här om dagen -och dem smakade precis som svenska, solmogna små gubbar! Dem var sådär söta och goda, precis som man vill ha dem. Givetvis fick 2 lådor följa med hem :)
 
Dessa biskvier har dubbelt upp när det gäller jordgubbarna, puré i smörkrämen och en överraskning när man biter i den. Dem känns lyxiga men är inte alls svåra att göra! Lova mig att ni provar dessa -De är helt perfekta till sommarens fika i solen, eller att bjuda på vid kalas :)
 
BISKVIBOTTEN
 
200 g riven mandelmassa
2 äggvitor
0.75 dl socker
 
1. Blanda ihop ingredienserna till en jämn smet. Fyll sedan en spritspåse med speten och spritsa ut rundlar på plåt med bakplåtspapper.
2. Tänk på att dem "sväller" en del i ugnen, så gör dem inte allt för stora. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-18 min tills dem fått fin färg.
3. Låt kallna på plåten innan du pillar lös dem.
 
MARÄNGSMÖRKRÄM MED JORDGUBB
 
2 äggvitor
1 ½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
5 msk jordgubbspuré
225 g rumsvarmt smör
 
1. Häll äggvita och socker i en värmetålig bunke och värm över vattenbad till sockret lösts upp. Ta av från värmen och vispa sedan med maskin/elvisp till marängen svalnat och bildar styva toppar. '
 
2. Klicka i smöret, lite åt gången. Bli inte orolig för att marängen blir lös och grynig. Det är en del av processen.
Fortsätt vispa tills den liknar tjockt vispad grädde till utseendet.
 
3. Ha i bärpurén lite i taget och vispa på medelhastighet. Den kan skära, men då fortsätter du vispa på medel så ska du se att den går ihop. Går den ändå inte ihop efter ca 5-10 min, kan du prova att kyla den en stund i kylskåpet och sedan fortsätta vispa.
 
MONTERING
 Ca 200 g smält choklad att doppa i
 
1. Stryk på ett tunnt lager smörkräm på biskvibottens undersida (den sidan som varit mot plåten).
2. Sätt dit en jordgubbe och täck sedan med smörkräm.
3. Ställ i kylen och låt smörkrämen sätta sig ordentligt innan du doppar dina godingar i smält choklad.
Se till att chokladen inte är för varm, då blir det en väldigt kladdig historia, om än god ;)
 
småkakor/skorpor | jordgubbsbiskvier, biskvier, jordgubbssmörkräm, marängsmörkräm, baka med jordgubbar | |
#1 - - Marie Bergman:

MUMS!! :)

Svar: Ja detta var verkligen en hit, jag tror jag överträffat mig själv 🙈
Marias Bakglädje / Maria Walkeby Roos

Upp