Powered by Jasper Roberts - Blog

Perfekta Nyårsdesserten - Chokladsufflé

 
För er som kanske tycker det är lite tråkigt att göra pannacotta till Nyår och vill göra något som imponerar lite på gästerna - här har ni jackpotten! Chokladsufflé är sagolikt gott och inte fullt så svårt som man kan tro! Jag har länge velat testa detta och igår gjorde jag slag i saken. Det handlar om timing när man gör detta. Och var noga med att läsa igenom receptet så du vet vad nästa moment är. Gör du det, så kommer du få en riktigt fin Sufflé! Detta receptet räcker till 4 personer.
 
Du behöver:
 
125 g mörk choklad
1 ½ dl grädde
½ vaniljstång
2 äggulor
5 äggvitor
1 tsk citronsaft
2 msk socker
smör och socker att smörja formarna med.
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formarna väl med smör och strö socker i formen. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och tillsätt i chokladen. Koka upp grädden och låt den svalna lite, häll sedan över chokladen och rör om tills chokladen har smält. När chokladen är sval, tillsätt äggulorna och rör om väl.
 
Vispa upp äggvitorna med citronsaften och tillsätt lite socker i taget tills du fått ett hårt skum. Vänd sedan ner äggvitorna med chokladen försiktigt med en slickepott. Rör inte för mycket, då slår du ut luften ur smeten. 
 
Häll upp i formarna, ända upp till kanten. Stryk av överflödet med baksidan av en kniv. Dra tummen runt hela kanten av formen, det hjälper sufflén att resa sig jämnt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-11 min tills sufflén har rest sig och ser fin ut. Öppna aldrig luckan förrän det är dags att ta ut dem! Ta ut dem och pudra lite florsocker eller kakao på dem. Klart!
 
Desserter, Marias Jul | chokladsufflé | | 3 kommentarer |
Upp