Powered by Jasper Roberts - Blog

Rabarberbullar!

Ja det blir mycket rabarber nu, men det är ju säsong för det nu och då ska man väl använda dem så mycket man bara kan. Idag blev det bullar fyllda med rabarbercurd. Så gott! :)
 
Du behöver:
 
ca 2 dl rabarbercurd, recept hittar du här.
50 g jäst (för söta degar)
5 dl mjölk
150 g smör
1 dl socker
½ tsk salt
ca 12-3 dl vetemjöl special
ägg till pensling
pärlsocker
 
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i i mjölken. Värm till 37 grader. Häll över till bunken med jästen och rör omså den löser upp sig. Tillsätt salt och socker,samt lite mjöl i taget. När degen börjar släppa från kanterna och inte klibbar på fingrarna är den klar. Jäs under bakduk i 60 min till dubbel storlek.
 
Dela degen i två, kavla ut och bred på rabarbercurden. Rulla ihop, skär upp och lägg i formar. Jäs ytterligare 10 min på plåt. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min225 grader. Klart!
 
Mjuka kakor | rabarber, bullar | | 2 kommentarer |
Upp