Powered by Jasper Roberts - Blog

Hi Hat Cupcakes!

 
Jag hade precis blivit frisk igen, när jag åkte på denna dunderförkylning som jag har nu. Har inte så mycket ork i kroppen och huvudet känns som att det är fyllt med blöt bomull ungefär. Ja, vi behöver inte gå in något djupare på det hela, vi alla vet hur det är att vara riktigt förkyld. Alltså, kort och gott -det är synd om mig! ;)
 
Jag tog ändå och bakade lite, det brukar muntra upp mig. Dessutom var jag sugen på något sött och gott. Därav fina cupcakes i supersöta muffinsformar! :) Jag gillar inte chokladcupcakes så himla mycket, tycker det blir så stabbigt och mäktigt, så jag gjorde muffins på samma grundreceept som jag brukar (varför byta när man hittat något som verkligen funkar, liksom!) med några mindre ändringar. Tillsatte lite vaniljextrakt.
 
Den här frostingen räcker till ca 6-8 cupcakes.
 
Hi Hat Fluffy frosting
 
Du behöver:
 
3 äggvitor
4 dl socker
några droppar citronsaft
1 tsk vaniljsocker eller några droppar vaniljextrakt
 
Blanda alla ingredienser i en värmetålig bunke. Ställ sedan bunken över ett vattenbad och rör i marängblandningen tills sockret löst upp sig. Vispa sedan för hand tills marängen börjar tjockna och den nått ca 65 grader. Ta sedan av från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat. 
 
Spritsa ut över dina cupcakes och ställ i kylen medan du smälter chokladen. 
 
Chokladdopp:
 
250 g mörk choklad
1 ½ msk matolja
 
Hacka upp chokladen och lägg i en bunke tillsammans med matoljan. Ställ över vattenbad och rör om då och då tills all choklad smält. Häll sedan upp chokladen i ett glas eller liknande som du sedan kan doppa frostingen på cupcaken i. Låt chokladen svalna en aning innan doppningen. Doppa och ställ cupcakesen på ett fat och in i kylen för att stelna. Klart!
 
Cupcakes & Muffins | Hi hat cupcakes, fluffy frosting | | 10 kommentarer |
Upp