Powered by Jasper Roberts - Blog

Somrig JordgubbsTrifle för två

 

Vill du bjuda din älskling, vän eller familj på något som känns lyxigt och somrigt? Då tycker jag absolut att du ska göra en Trifle! Det är inte alls svårt och men ser ut som att man lagt ner en massa tid och arbete i köket ;)
 
Mycket somrigare än så här blir det baske mig inte! Äntligen har jag fått tag i svenska jordgubbar. Det allra godaste gubbarna om man frågar mig :) Små söta härligheter som passar som handen i handsken till den krämiga och lena Marcarponekrämen och citronsockerkakan. Mums! 
 
SOCKERKAKA
 
Du behöver:
 
1 ägg
1 dl socker
25 g smör
½ dl mjölk
1 ½ dl mjöl
3/4 tesked bakpulver
några doppar citronsaft
 
Jordgubbar (till montering)
vit choklad (till montering)
 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. tillsätt citronsaften. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölken. Häll över smör- och mjölkblandningen till ägg/sockersmeten. Rör om. Tillsätt sist bakpulver och mjöl och vänd ner. Häll upp i en bröad form som är ca 15 cmi diameter. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 min. Skälp upp och låt kallna.
 
MASCARPONEKRÄM
 
Du behöver:
 
2 dl grädde
175 g Mascarponeost
50 g vit choklad
 
Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke över ett vattenbad. Medan chokladen smälter vispar du grädden tjockoch mascarponeosten mjuk och smidig, i separata bunkar. Häll sedan över den smälta chokladen till macarponeosten. Vänd sedan ner grädden.
 
MONTERING
 
Börja med att skiva dina jordgubbar. Dela sedan sockerkakan i två, så du får två bottnar. Lägg den ena bottnen i en glasskål. Lägg sedan de skivade jordgubbarna runt om längst kanten. Klicka i din mascarponekräm och upprepa sedan proceduren. Toppa med jordgubbar och riven vit choklad.
  
Desserter | Trifle, jordgubbar, jordgubbstrifle, mascarponekräm | | 5 kommentarer |
Upp