Powered by Jasper Roberts - Blog

Vallmokaka med Citron

 
Nu ni, efter flera veckors tystnad är jag tillbaka -för stunden i alla fall. Det rullar på, veckorna bara susar förbi!
Vallmokaka med citronsmörkräm och täckt med fransk maräng har bakats idag. Mmmm!
Jag kan tyvärr inte lämna ut hela receptet, men själva kakan kan jag väl bjuda på ;) Detta recept är till en form på 15 cm, dubbla receptet om du gör det i en större form.
 
VALLMOKAKA MED CITRON
 
50 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
2 ägg
1 1/4 dl socker
1 dl creme fraiche
½ burk blå vallmofrön
skalet och saften från ½ citron
 
Smält smöret och låt det svalna. Under tiden vispar du ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggen. Tillsätt smör och creme fraiche och rör till en jämn smet. Tillsätt sist citronskal- och saft, samt vallmofrön.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30-35 min. 
 
Tårtor & Rulltårtor, matbröd & fikabröd | vallmokaka | | 13 kommentarer |
Upp