Powered by Jasper Roberts - Blog

Frisk Blondie med Lemoncurd & Cream cheese swirl

 
Jag brukar vara lite skeptisk till bakverk med citron i. Den här kakan rådde bot på det! Den är himla fräsch och god, tack vare citronen! När man bakar med vit chokald blir det ju lätt väldigt sött och mastigt, men som sagt, citronen gör sitt i denna kladdiga, goda blondie!
 
BLONDIES
 
150 g vit choklad
2 dl mjöl
1 nypa salt
1 tsk vaniljextrakt
100 g rumstempererat smör
3 dl socker
4 ägg
 
ca 3 msk lemoncurd
200 g philadelphiaost
2 msk florsocker
 
Smält den vita chokladen övver vattenbad. Vispa samtidigt ihop smör och socker till det är mjukt och smidigt. Tillsätt ett ägg åt gången under vispning. Tillsätt vaniljextrakt, salt och mjöl. Vänd sedan ner den smälta chokladen. Häll upp smeten i en form som är ca 20 x 20 cm.
 
Vipsa upp mjukosten tills den är slät, tillsätt florsocker. Fyll en spritspåse och spritsa ut över smeten, eller klicka ut med sked. Gör sedan detsamma med lemoncurden. Dra runt med en kniv för att bilda ett fint mönster i kakan och fördela lemoncurden och mjukosten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min. Låt svalna och ställ sedan i kylen och låt kakan sätta sig. Serveras med fördel med en klick grädde.
 
 
Mjuka kakor | blondies, blondie, lemoncurd, vit chokladkaka | | 6 kommentarer |
Upp