Powered by Jasper Roberts - Blog

Frisk Yoghurtpannacotta

 
Pannacotta är en av mina absoluta favoritdesserter. Den går att variera i näst intill oändlighet och jag älskar krämigheten i den. Dock kan den ju bli lite mäktig när den är gjord på bara grädde -inget fel i det, jag gillar mäktiga desserter men ibland kan det vara gott att avsluta en middag med något som inte är riktigt fullt så mastigt. Då passar denna utmärkt!
 
YOGHURTPANNACOTTA 4 p
 
2 ½ dl grädde
1 ½ dl turkisk yoghurt (eller vanlig naturell yoghurt)
2 ½ msk socker
1 vaniljstång
1 ½ gelatinblad
 
Koka upp grädde tillsammans med socker och frön från vaniljstång + vaniljstången. Låt koka i ca 10 min för att få ut maximalt med smak ur vaniljstången. Under tiden lägger du gelatinbladen i blöt i kallt vatten och mäter upp yoghurten. Väljer du turkisk yoghurt kan det vara bra att röra den slät, så den lättare går ihop med grädden. 
Krama ur och tillsätt gelatinbladen i den varma grädden. Rör sedan ner yoghurten och rör till en jämn smet. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen att stelna i ca 5 timmar. Servera gärna med bär och frukt.
 
 
Desserter | yoghurt pannacotta, pannacotta, yoghurt | | 42 kommentarer |
Upp