Powered by Jasper Roberts - Blog

Sommarrulltårta med Jordgubbar

 
 
Äntligen börjar jordgubbssäsongen vara här! Jag har gärna jordgubbbar i typ.. allt, när jag bakar! Idag blev det en rulltårta med vaniljig marängsmörkräm och skivade jordgubbar i. SÅ GOTT! Fräscht och somrigt och perfekt att ställa fram till eftermiddagsfikat. Dessutom går ju rulltårta på ett kick att sväng ihop, det är ju nästan bäst av allt (bortsett från det gudomligt goda resultatet)!
 
RULLTÅRTEBOTTEN
 
3 ägg
1 ½ dl socker
2 dl mjöl
½ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt mjölken och rör om. Sikta sedan ner bakpulver och mjöl. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Grädda i ca -4-5 min på 250 grader. Vänd upp på ett bakplåtspapper som du strött lite socker på, dra av bakplåtspappret försiktigt.
 
MARÄNGSMÖRKRÄM
 
3 äggvitor
2 dl socker
1 krm vaniljpulver
225 g smör (rumsvarmt)
 
Varmvispa socker, vanilj och äggvitor över ett vattenbad tills socker kristallerna smält, ca 65 grader. Ta av från värmen och fortsätt vispa med maskin/elvisp tills marängen är rumsvarm. Klicka sedan i rumsvarmt smör lite i taget. Vispa tills du ser att smörkrämen går ihop, den kommer se ut som tjockt vispad grädde. 
 
Bred ut smörkrämen över rulltårtebottnen och lägg sedan ut skivade jordgubbar. Rulla till en tajt rulle och förvara kallt.
Tårtor & Rulltårtor | rulltårta med jordgubbar och marängsmörkräm, rulltårta, jordgubbsrulltårta | | 13 kommentarer |
Upp