Powered by Jasper Roberts - Blog

Muffins med rabarbergömma och schweizisk maräng

 
Idag är det som ni kanske vet, muffinsens dag! Om ni inte visste så vet ni det nu ;) Dagen till ära har jag gjort supervåriga och goda muffins med en rabarbergömma och italiensk maräng på toppen. Rabarbern ger en liten kick med sin härliga syra och den lena marängen ger en känsla av ett fluffigt moln i munnen.. Ja, ni hör ju, gå och baka nu med detsamma! ;)
 
RABARBERKOMPOTT
 
ca 100 g rabarber
2 ½ msk socker (mer eller mindre beroende på hur syrligt du vill ha det)
1 knivsudd malen kardemumma
1 msk vatten
 
Hacka rabarbern och lägg alla ingredienser i en kastrull och koka tills rabarber precis börjar falla isär. Ta av från värmen och ställ åt sidan och låt svalna.
 
MUFFINS
 
40 g rumsvarmt smör
100 g mjöl
140 g socker
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker (äkta vanilj)
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
 
Lägg smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vispa till en mjölig massa. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop. Häll upp smeten i formar och klicka i rabarberkompott och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min.
 
 SCHWEIZISK MARÄNG
 
2 äggvitor
1 dl socker
½ tsk vaniljextrakt
 
Värm äggvita och socker i värmetålig bunke över vattenbad, vispa för hand tills sockerkristallerna löst sig. Det känner du enkelt genom att "gnugga" smeten mellan fingrarna. Är där sockerkristaller kvar så känner du dem. Ta sedan av från värmen och tillsätt vanilj och fortsätt vispa med maskin tills du har en vit och fluffig maräng som inte längre är varm. Häll upp i spritspåse och spritsa ut över dina muffins. Har du en brännare kan du även bränna av marängen lite för snygg finish!
 
Cupcakes & Muffins | rabarbermuffins med italiensk maräng, rabarbergömma, rabarberkompott, marängfrosting | | 19 kommentarer |
Upp