Rabarber- och jordgubbssylt
När du gör sylt är det JÄTTEVIKTIGT att du har socker i. Det finns syltsocker, men har du inte det går det bra med vanligt socker. Har du inget socker i kan du räkna med att din sylt kommer mögla inom en snar framtid, och det är aldrig roligt!
Du behöver:
ca 2 dl jordgubbar
½ - 1 dl rabarber
1 msk vatten
1 msk socker
½ msk honung
2 tsk vaniljsocker
Skär jordgubbarna och rabarbern i mindre bitar. Lägg allt i en kastrull och småputtra i ca 10-15 min. Skumma av under tiden. Skumma gör man för att sylten inte ska mögla lika lätt. När det kokat bort en del vätska och sylten har den konsistens du önskar är det bara att hälla upp på burk. Klart!


Hej Maria!
Jag har följt din blogg i 2 veckor nu och är även med på din sinda på FB. Tycker du gör så vackra bakverk och får mycket inspiration av dig.
Jag undrar vart du köpt de fina silikon formarna som du gör dina blommor av!?
KRAM och synd du inte kom med som finalist i cupcaketävlingen, din cupcake var helt underbart vacker!!