Powered by Jasper Roberts - Blog

Frisk Syrénglass

 
Alltså ibland överträffar jag mig själv.. Sommar i en skål. Absolut bästa sättet att beskriva den här glassen! Och god till tusen, om man frågar mig. Frisk och somrig och bara helt underbart god! Förra sommaren provade jag att göra syréndricka, men det här var ju så mycket bättre. Och fin är den också, och det skadar ju aldrig.
 
FRISK SYRÈNGLASS
 
3 äggulor
2 dl mjölk
1 ½ dl syrénblommor
1 dl socker
 
2 ½ dl grädde
½ tsk vaniljpulver
 
2 äggvitor
 
Börja med att lägga blommorna på ett vitt papper, så kryper eventuella kryp bort från blommorna. Lägg äggulor, syrénblommor, socker och mjölk i en kastrull och värm under omrörning tills det börjar tjockna. Sila av blommorna (som nu tappat sin färg). Låt sedan syrénkrämen kallna i kylen. Vispa sedan upp grädde och vaniljpulver samt äggvita i varsin skål. Vänd ner grädden i syrénkrämen och till sist vänder du ner äggvitan. Du kan nu öven blanda i lite färska syrénblommor, för en finare glass. Häll upp i en form och ställ i frysen. Frys i minst 4 timmar.
 
Glass & Sorbet | Syrénglass, syrén, hemmagjord glass | | 15 kommentarer |
Upp