Powered by Jasper Roberts - Blog

Vårig Trifle med Ananascurd

 
Påsken har då passerat och nu börjar det vara vår på riktigt! Jag hoppas ni alla har haft en minst lika fin och härlig påsk som mig! Jag och mannen var ut på premiärturen idag med HDn och det var så himla mysigt och skönt att åka en sväng i vårvädret.
 
Jag blev inspirerad av Made by Mary´s inlägg med söta desserter i glas, men jag gjorde min egen variant och bytte ut smakerna mot mina egna :) Jag gjorde även egna maränger, men dem får komma i ett eget inlägg.
 
ANANASCURD
 
2 dl ananassaft (gärna från färskpressad ananas, men saften från krossad ananas går också bra)
1/2 dl socker
2 msk maizena stärkelse
1 tsk vaniljsocker
5 äggulor
50 g smör (gärna osaltat)
 
Blanda alla ingredienser utom smöret, i en kastrull och värm på låg- till medelvärme. Det får inte koka, då skär krämen sig. När culden tjocknar drar du av den från värmen och rör ner smöret. Häll upp på glasburk och förvara i kylen.
 
MASCARPONEKRÄM
 
250 g mascarpone
1 dl creme fraiche
1 tsk äkta vaniljpulver
1 dl socker
1 äggvita
 
Vispa creme fraiche och mascarpone till en slät smet. Tillsätt socker och vaniljpulver. Vispa äggvitan för sig och vänd sedan ner i smeten.
 
MONTERING
 
Digestivekex
ananascurd
mascarponekräm
passionsfrukt
 
Smula digestive i botten på dina glas. Klicka på mascarponekräm, ananascurd och passionsfrukt. Upprepa till glasen är fyllda. Toppa med minimaränger.
 
 
 
Desserter | trifle, ananascurd, passionsfrukt, mascarponekräm | | 12 kommentarer |
Upp