Jag släpade med mig fästmannen till skogs i helgen där det plockades både hallon och blåbär. Egenplockade, färska bär är rena lyxen för en baknörd som mig! Jag gillar cheesecake, dess lenhet och krämigheten och hur den riktigt smälter i munnen. Jag har länge varit nyfiken på no bake cheesecake, och bestämde mig för att göra en. Hittade inget recept som jag kände att jag fastnade för,så jag svängde ihop ett eget istället :)
Denna cheesecake smakar verkligen blåbär och blir sådär härligt sammetslen.
BLÅBÄRSCHEESECAKE
Botten:
150 g digestivekex
80 g smör
Mixa kexen tills du fått en ett finmalet "mjöl". Smällt smöret och blanda väl med kexsmulorna. Tryck ut massan i en springform (form med löstagbar kant). Ställ i kylen.
Blåbärspuré:
5 dl blåbär
3 msk socker
Koka blåbär och socker på låg värme tills bären kokat sönder. Sila genom en finmaskig sil.
Cheesecakefyllning:
500 g philadelphiaost
250 g Kesella 10 %
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
5 gelatinblad
Vispa philadelphia och kesella till en slät smet. Tillsätt socker och vaniljpulver. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör sedan ner dem ett och ett i den varma blåbärspurén. Rör sedan ner purén i cheesecakesmeten och blanda väl.
Klä springformens kanter med OH-papper. Häll sedan smeten i formen och jämna till den, slå formen i bänken för att få bort eventuella luftbubblor. Ställ i kylen och låt stå, gärna över natten.
Åh så god den ser ut att vara :-)