Powered by Jasper Roberts - Blog

Pannacotta med Päron

 
Jag Älskar verkligen pannacotta, och så även min fästman. Det är så himla enkelt att göra dessutom! Man kan göra denna dessert upp till 3 dagar innan den ska ätas, bara man täcker den ordentligt mig plastfolie så går det alldeles utmärkt :) De fina glasen har jag fått av min syster i julklapp för en massa år sedan. Glammiga och snygga! Det här receptet räcker till 4 portioner.
m
 
Du behöver:
 
Pannacotta
 
5 dl grädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll sedan grädde i en kastrull tillsammans med vaniljstången som du delat och skrapar ur fröna ur. Alltså frön och stång i grädden. Koka upp grädden och låt sjuda i någon minut.
Ta av från värmen och krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör sedan ner i grädden. Låt svalna en stund och häll sedan upp i glas. Ställ i kylen och låt stelna i ca 2-3 timmar.
 
Päronspegel
 
2 msk päronsaft
3  ½ msk vatten
1/3 gelatinblad
eventuell hushållsfärg
 
Värm upp vatten och päronsaft i en kastrull. Blötlägg gelatinbladet. När saften kokat upp tar du av den från värmen och rör ner gelatinbladet. Låt sedan blandningen svalna en aning. Häll sedan över den stelnade pannacottan. Ställ i kylen för att stelna. Klart!
 
Desserter | päronpannacotta,pannacotta,päron | |
#1 - - Bland bakverk och kastruller:

Det är så gott med pannacotta, så enkelt att göra. Jag hade kunnat leva på pannacotta!!

Svar: Samma här! Så går de ju variera så otroligt mycket med :)
Marias bakglädje

#2 - - Linda:

Är oxå pannacottafantast:) Men vart är sockret? Eller skippade du det eftersom spegeln är söt nog? När det varit krisigt någon gång och jag inte orkat vänta 3 timmar på att den ska stelna så har jag använt Gelésocker istället, stelnar fortare upplever jag!

Svar: Jag använde inget socker, men de kan man givetvis ha om man vill. Gelesocker stelnar nog som du säger fortare. Men de lär kanske behövas en hel del?
Marias bakglädje

Upp