Pannacotta med Päron


Jag Älskar verkligen pannacotta, och så även min fästman. Det är så himla enkelt att göra dessutom! Man kan göra denna dessert upp till 3 dagar innan den ska ätas, bara man täcker den ordentligt mig plastfolie så går det alldeles utmärkt :) De fina glasen har jag fått av min syster i julklapp för en massa år sedan. Glammiga och snygga! Det här receptet räcker till 4 portioner.
m
m
Du behöver:
Pannacotta
5 dl grädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll sedan grädde i en kastrull tillsammans med vaniljstången som du delat och skrapar ur fröna ur. Alltså frön och stång i grädden. Koka upp grädden och låt sjuda i någon minut.
Ta av från värmen och krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör sedan ner i grädden. Låt svalna en stund och häll sedan upp i glas. Ställ i kylen och låt stelna i ca 2-3 timmar.
Päronspegel
2 msk päronsaft
3 ½ msk vatten
1/3 gelatinblad
eventuell hushållsfärg
Värm upp vatten och päronsaft i en kastrull. Blötlägg gelatinbladet. När saften kokat upp tar du av den från värmen och rör ner gelatinbladet. Låt sedan blandningen svalna en aning. Häll sedan över den stelnade pannacottan. Ställ i kylen för att stelna. Klart!

Det är så gott med pannacotta, så enkelt att göra. Jag hade kunnat leva på pannacotta!!