Blackberry Cupcakes with Swiss Meringue Buttercream

Cupcakes är ett måste! :) Dessa är saftiga och goda samtidigt som dom är så himla fina att titta på, med deras lila färg!
Och, känslan när man för en gångs skull får till så pass många bilder som man är nöjd med, att man inte vill välja bort några. Den här gången blev det så! :)
BJÖRNBÄRSMUFFINS
100 g smör (rumsvarmt)
2 ½ dl socker
2 ägg
2 msk mjölk
1 tsk äkta vaniljpulver
1 ½ tsk bakpulver
5 dl mjöl
2 dl björnbär
Vsipa smör och socker fluffigt och vitt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare någon minut. Tillsätt mjölk och vaniljpulver. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Mosa bären och tillsätt mjöl och bär i smörblandingen. Rör till en jämn smet. Fördela upp i formar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min. Låt kallna.

SWISS MERINGUE BUTTERCREAM
100 g rumsvarmt smör
2 äggvitor
1 dl socker
några droppar citronsaft
Häll socker och äggvitor i en rostfri bunke och ställ över ett vattenbad. Vispa marängen för hand över vattenbad till en temperatur på 65 grader. Ta av från värmen och fortsätt vispa marängen med maskin tills marängen svalnat och får styva toppar när du lyfter vispen. Klicka i smöret lite i taget och vispa i ytterligare 5 min eller tills smörkrämen går ihop. Häll upp i spritspåse och spritsa ut över dina cupcakes.


gaaaaaaaaaaaalet gott!